Andrei Plesu a lansat cartea „Despre frumusetea uitata a vietii”

Andrei PlesuLa librăria Humanitas Kretzulescu a avut loc lansarea cărții lui Andrei Pleșu, „Despre frumusetea uitată a vieții”, apărută la îndemnul prietenesc al lui Gabriel Liiceanu care a ajuns la concluzia că textele lui Andrei Pleșu din Dilema și Adevărul, merită a fi publicate într-o carte despre întelepciune cotidiană. Această carte s-a născut acum, și este ca un semnal de alarmă pentru cei care cred că viața este frumoasă doar dacă stai și aștepți ca lumea să fie mai bună, fără a face ceva pentru asta.

Pleșu a spus:„Frumuseţea vieţii nu este doar de consumat, e de creat şi fiecare are o răspundere şi o anumită obligaţie să livreze cât poate, ceva care să înfrumuseţeze lumea din jurul lui”.
Andrei Pleșu a menționat că în alte ţări, autorul nu este obligat să facă un efort de a-şi povesti cartea, ci face o lectură scurtă din cartea lansată: „Obiceiul acesta de a vorbi despre propria carte a început să mi se pară excesiv la lansări şi la sfârşit o să propun o variantă nouă de a lansa o carte”, a spus autorul, care a preferat să citească un fragment din cartea sa.

La final a avut loc o sesiune de autografe, pentru publicul foarte numeros prezent la lansare.

Vezi booktrailer:

Back to top