Anevoioasa comedie de la simpla zăpăceala la arta amorului

Anevoioasa comedie de la simpla zăpăceala la arta amorului

Un alt sex guide for dummies? Păi să vedem. Siski Green e slobodă la gură şi la condei şi a pus în cartea ei, care se presupune că, după citire, va transforma toate femeile în impărătese moderne ale sexului, toate picanteriile necesare unei experienţe sexuale. Libertatea în vorbire, aplicată în pat, nu are cum să fie ceva rău. Pe alocuri însă indicaţiile lui Siski (până şi numele sună kinky, nu?) îţi zmulg zâmbete chicotite. Nu pentru că ar fi prea subtilă sau prea haioasă, ci pentru că sfaturile ei sunt uneori de-a dreptul ridicole, nefezabile. Mă rog, dar cine sunt eu să spun asta? Până la urmă, un râs sincer destinde atmosfera şi serveşte mai bine scopului, corect?

Pentru exemplificare, vă trimit cu drag şi un surâs larg pe chip la paginile unde autoarea ne învaţă pe noi, femeile, cum să vorbim incitant la orizontală. Nu ştiu pe cine ar incita înşiruirile acelea de cuvinte, dar cu siguranţă o să vă distraţi bărbaţii pe cinste dacă o să le şuşotiţi în ureche aşa ceva. Chiar vă rog să încercaţi, poate nu o să aveţi cea mai senzuală seară din viaţa voastră, dar cu siguranţă va fi printre cele mai amuzante.

Green, care a fost editorialist la Men’s Health, a dat cărţii un aer de puternică relaxare şi bine a făcut. Vremea tratatelor de sex cu 1.000 de pagini, serioase şi excesiv de tehnice a trecut. E vremea să luăm puţin această activitate în balon, căci stăm prea mult cu nasul în smartphone şi în laptop. Secretele nu mai trebuie să fie atât de secrete şi, că să ajungă la cât mai multă lume, trebuie îmbrăcate cât mai sumar şi colorat şi tratate cât mai popular.

Cartea este dedicată şi ideii că nu numai bărbatul trebuie să-şi satisfacă partenera, ci şi ea este invitată să depună efortul cuvenit într-un cuplu cu drepturi şi responsabilităţi egale sau măcar echitabile. Poţi prelua conducerea în orice moment dacă ai chef, că nu mai eşti pe vremea lui Pazvante Chiorul. Poţi aplica tehnici, răsuciri, învârteli, surprize mai calde sau mai reci sau mai mentolate, numai să-l vezi mulţumit pe tovarăşul de pat. E mult de muncă, sugerează Siski Green, ia cartea asta şi învaţă, dar rezultatele vor merita şi lectura, şi silinţa pe care ţi-o vei da în urma ei.

Sfaturi proaste nu se găsesc în paginile cărţii Cum să-l zăpăceşti de cap în pat. Cititoarele pot să ignore ce nu pare a li se potrivi sau pot să dezvolte, de la cele propuse de Green, ideile şi implementările cu semnătură personală. Limitele sunt departe în domeniu, iar imaginaţia este liberă să lucreze. Nu trebuie să fim perfecte, ci doar să avem posibilităţi şi să oferim partenerilor aceste posibilităţi.

Poate fi o misiune dificilă treaba aceasta cu transpusul cuvintelor în acţiuni, dar umorul şi destinderea te pot îndemna să le încerci, pentru că, să nu uităm nicio clipă, sexul este ceva serios care trebuie abordat cu spirit ludic şi cu voie bună. Să fiţi sigure că unele pasaje le-aţi mai auzit pe undeva, probabil că le-aţi şi trăit, căci Green nu pretinde că a inventat roata. Pretinde doar că a făcut-o puţin mai atractivă, ataşând-o unei cărţi uşor de parcurs şi din care îţi rămân în cap amănunte, fie că eşti dispusă să le pui în practică, fie că nu.

Imagine deschidere: sxc.hu
Back to top