Apare un nou volum de povestiri de Eric-Emmanuel Schmitt

Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri de Eric-Emmanuel Schmitt este cel de-al optulea volum care apare în seria de autor dedicată de Humanitas Fiction unuia dintre cei mai îndrăgiţi scriitori francezi contemporani.

Volumul de povestiri urmăreşte destinele a opt femei surprinse în căutarea pasionată a iubirii. De la vânzătoarea modestă pasionată de literatură la miliardara arogantă cu trecut misterios, de la soţia dezamăgită care descoperă că soţul ei duce o viaţă dublă la amanta sacrificată pentru binele familiei bărbatului iubit, de la deţinuta politică la prinţesa nonconformistă ce străbate desculţă străduţele unei cetăţi medievale mediteraneene, în cele opt povestiri chipurile dragostei se schimbă, deşi nevoia de fericire rămâne întotdeauna aceeaşi.

Povestirea Odette Toulemonde din volumul de faţă a fost ecranizată în 2006 de către autor, avându-i în rolurile principale pe Catherine Frot, Albert Dupontel şi Jacques Weber

Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri de Eric-Emmanuel Schmitt apare la Humanitas Fiction în traducerea Ilenei Cantuniari.

Eric-Emmanuel Schmitt a scris romanele sale Evanghelia după Pilat (2000), Partea celuilalt (2001), Pe când eram o operă de artă (2002), precum şi eseul Viaţa mea cu Mozart (2005). Volumele care alcătuiesc Ciclul invizibiluluiMilarepa (1997), Domnul Ibrahim şi florile din Coran (2001), Oscar şi Tanti Roz (2002) şi Copilul lui Noe (2004) s-au aflat luni întregi pe listele de bestselleruri din numeroase ţări. Eric-Emmanuel Schmitt este autorul a două volume de nuvele şi povestiri, Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri (2006) şi Visătoarea din Ostende (2007). În 2010 publică Concert în memoria unui înger, distins cu Premiul Goncourt pentru nuvelă. Cel mai recent roman al său se intitulează Ulysse from Bagdad (2008) şi surprinde aventurile unui imigrant ilegal din Irak. Lui Eric-Emmanuel Schmitt i s-au decernat peste douăzeci de premii şi distincţii literare, iar în 2000 a primit titlul de Chevalier des Arts et des Lettres. În seria de autor Eric-Emmanuel Schmitt au apărut la Humanitas Fiction: Milarepa, Domnul Ibrahim şi florile din Coran, Oscar şi Tanti Roz, Copilul lui Noe, Viaţa mea cu Mozart, Secta Egoiştilor şi Evanghelia după Pilat.

 

Back to top