Ben Affleck se retrage din The Great Gatsby pentru Argo

Ben AffleckIn pelicula 3D a lui Baz Luhrmann, The Great Gatsby, ar fi putut fi Ben Affleck însă el  a preferat să regizeze şi să joace în Argo, un thriller centrat pe o operaţiune de salvare a CIA, anunţă Deadline.

Distribuţia lui The Great Gastby a pierdut un actor, însă a câștigat o actriţă. Isla Fisher a primit recent rolul lui Myrtle, nevasta unui patron de benzinărie şi amanta lui Tom Buchanan, unul dintre personajele principale ale filmului. Deşi era aproape de a accepta rolul din filmul lui Luhrmann, Affleck a preferat Argo şi din cauza imposibilităţii de a lucra la amândouă producţiile, pentru că îşi vor începe filmările în aceeaşi perioadă.
Susţinut financiar de casa de producţie a lui George Clooney, Argo va spune incredibila poveste a salvării unor diplomaţi americani, aflaţi prizonieri în ambasada americană din Teheran, în 1979, pentru care CIA a folosit drept acoperire realizarea unei pretinse pelicule SF, al cărei nume a dat titlul filmului.
Producţia, ce îl va avea pe Affleck în distribuţie dar şi pe scaunul regizoral, este bazată pe un articol intitulat „Cum a folosit CIA un pretins film SF pentru a salva nişte americani din Teheran”.  Filmările vor începe la sfârşitul verii iar lansarea este programată pentru 2012.

Back to top