Biblioteca Metropolitană lansează Dacoromanica.ro

În 2010, ca urmare a celui mai ambițios proiect de digitizare la nivel național, Biblioteca Metropolitană Bucuresti lansează dacoromanica.ro, cea mai importantă bibliotecă digitală românească accesibilă gratuit pe internet, oferind utilizatorilor trei milioane de pagini de carte scanate.
În urmă cu câțiva ani, Biblioteca Metropolitană București a demarat, sub conducerea Dlui Dr. Florin Rotaru, activ promotor al modernizării bibliotecilor românești, un proiect ambițios de digitizare a patrimoniului cultural românesc de carte veche și de creare a unei biblioteci virtuale deschise, accesibilă tuturor utilizatorilor.
Prin eforturi susținute și o muncă deosebită din partea cadrelor specializate ale bibliotecii, Biblioteca Metropolitană a lansat în acest an biblioteca digitală românească Dacoromanica.ro, nume rezonant și reprezentativ pentru dimensiunea istorică a identității culturale românești. Realizarea proiectului a fost finanțată integral de către Primăria Municipiului București prin Direcțiile de Cultură și de Informatizare.
Dl. Dr Florin Rotaru, directorul Bibliotecii a declarat într-un interviu „Pasiunea cu care am militat în favoarea acestui proiect rezidă, în primul rând, în conștiința profesională, în datoria pe care o ai față de contemporanii săi, față de țara ta. Alături de biblioteca tradițională, este obligatoriu să dezvoltăm biblioteca virtuală. În caz contrar, națiunea noastră nu poate rezista nici unei concurențe. Nașterea ciberspațiului este cel puțin tot atât de însemnată pe cât a fost revoluția industriala.”
Portalul dacoromanica.ro își propune să devină un veritabil centru virtual al păstrării și dezvoltării culturii românești, reprezentând un instrument vital în serviciul rețelelor de cooperare națională și internațională.

Back to top