Carte de adormit..părinții frustrați

Cartea Go The Fuck to Sleep este unul dintre cele mai bine vândute titluri pe Amazon și alte librării online de limbă engleză. De ce? Pentru că exploatează, într-un mod amuzant, frustrarea pe care o resimt toți părinții care le citesc seara copiilor povești. „Încă una, te rog, și după aceea promit să adorm” este laitmotivul fiecărei sesiuni de lectură la culcare. Însă, așa cum mulți părinți au constatat, lectura de seară, în loc să calmeze și să inducă o stare de relaxare puștilor, pare că îi energizează și cer încă o poveste, și încă una, și încă una….

 

Scrisă de romancierul Adam Mansbach după nenumărate seri în care fiica sa Vivian nu se lăsa convinsă să doarmă după doar o poveste, cartea-poem în rime cu tâlc este mai degrabă adresată părinților obosiți de dorința copiilor de a asculta mai multe lecturi de noapte bună. Deja drepturile de ecranizare au fost cumpărate de casa de producție Fox 2000.

 

„Metoda de adormire a copilului cu o lectură liniștitoare nu cred că mai dă rezultate. Te trezești că stai lângă pătuțul lui și îi citești 20, 40, 120, 400 de minute și el tot nu adoarme, iar tu începi să te gândești că n-o să mai ieși niciodată din camera lui, că o să îmbătrânești citind povești minunate. Mi-ar fi plăcut să primesc cartea asta când eram în purgatoriul poveștilor de seară”, spune autorul, precizând că între timp fiica sa a renunțat la basmele de noapte bună și se duce singură la culcare :).

 

Mai multe detalii despre acest titlu găsiți aici.

Back to top