Cartea anului 2011 în Statele Unite: „Intriga matrimonială“

Cartea anului 2011 în Statele Unite: „Intriga matrimonială“

Cel mai recent roman al lui Jeffrey Eugenides a fost desemnat Cartea Anului 2011 ]n Statele Unite, de către revista Publishers Weekly. „Intriga matrimonială sparge ambițios orice tipare, cerând inființarea unui nou premiu pentru a-i recunoaște lui Jeffrey Eugenides succesul“  – Publishers Weekley. Intriga matrimonială este primul roman al lui Jeffrey Eugenides după bestsellerul internațional Middlesex, fiind lansat în România la numai o lună de la apariția sa peste Ocean. Noul roman al lui Eugenides a fost primit cu entuziasm atât de critici, cât și de nume importante ale scenei literare de peste Ocean, precum Jonathan Franzen:

Intriga matrimonială este cartea anului 2011: neașteptată, captivantă și magnific construită!“  – The New York Times Book Review

„Un roman uluitor, erudit, empatic și profund, despre relațiile dintre îndrăgostiți…“ – Kirkus Reviews

„Jeffrey Eugenides este un mare talent și un autor altruist: e generos cu cititorii lui, căci le spune povești ce-i cuceresc fără greș, dar și cu personajele sale, care ajung la ananghie, se zbat, suferă și se căiesc așa cum o fac toți cei pe care îi iubim cu adevărat, dobândind iertarea noastră“ – Jonathan Franzen.

Puteți citi aici recenzia romanului lui Eugenides, realizată de jurnalistul și criticul literar Costi Rogozanu.

Back to top