Cartea ca spectacol, în grădina Green Hours

Miercuri, 6 iulie, de la ora 18.30, în grădină la Green Hours va avea loc o lansare de carte inedită, prezentată sub forma unui spectacol de teatru de improvizaţie susţinut de trupa Obligό.

Cinci cărţi apărute de curând la Humanitas Fiction (trei în colecţia Raftul Denisei, coordonată de Denisa Comănescu) şi o poveste din public vor forma un spectacol unitar, derivat din fragmente alese aparent aleatoriu, după modelul Pulp Fiction, în care scenele prezentate par să nu aibă nici o legătură una cu cealaltă.

În cartea lui Amos Oz, Scene de viaţă campestră, lucrurile cele mai importante sunt cele care rămân nerostite, dar pot fi auzite în liniştea nopţii. Haaretz

Accidentul de Ismail Kadare este un roman extrem de intens, provocator, ambiţios, scris (puţin spus) împotriva curentului şi, în acelaşi timp, un splendid roman de dragoste, cu elemente de policier şi suspans.

Ca un rollercoaster al emoţiilor, Povestea uitării de Stefan Merrill Block este o poveste ingenioasă şi inteligentă, care sondează angoasa provocată de o boală incurabilă şi care, în acelaşi timp, radiază iubire şi vitalitate.

Un atlas al dorinţelor zadarnice de Anuradha Roy este o scrisoare de dragoste adresată unei Indii acum dispărute, o ţară a inocenţei şi a nopţilor de vară îmbălsămate de mirosul iasomiei. Financial Times

Iar Cea mai frumoasă carte din lume şi alte povestiri este cel mai recent volum scris de Eric-Emmanuel Schmitt publicat la Editura Humanitas Fiction, un volum de povestiri care urmăreşte destinele a opt femei surprinse în căutarea pasionată a iubirii.

În final, una dintre poveşti va fi aleasă din public.

Aşadar, vă aşteptăm să cunoaşteţi cinci cărţi şi şase istorii dramatizate în premieră în grădina de la Green Hours, parte dintr-un proiect care promite să vă surprindă plăcut.
Obligό este una dintre cele mai proaspete trupe de teatru de improvizaţie din România. În doi ani de activitate s-a bucurat de prezenţa a peste 8000 de spectatori în peste 200 de spectacole, în Bucureşti şi în ţară. Teodor Ghiţă, Dan Murzea, Bogdan Untilă, Şerban Trâmbiţaşu, Alexandru Mihalache şi Alexandru Rizescu sunt absolvenţi ai Facultăţii de Teatru din cadrul Universităţii Spiru Haret, iar Vlad Pasencu a absolvit Conservatorul şi fiecare membru este activ pe scena de teatru independent din România, cu proiecte distincte la Teatrul Joint, Teatrul Masca.

Update: Trupa Obligo a fost la înălțime și a susținut un spectacol frumos, intens și inteligent, care a fost foarte apreciat de public.

Back to top