Cărțile Ilenei Vulpescu, una dintre cele mai îndrăgite autoare române contemporane, domină topul de vânzări al Companiei de Librării București din prima parte a anului 2017. De departe, cea mai vândută carte a scriitoarei este Preludiul, cel mai recent roman, publicat chiar în luna aprilie a acestui an. Topul este completat de romanele Arta conversației, cea mai cunoscută carte a Ilenei Vulpescu, și Arta compromisului. De asemenea, cititorii au fost interesați să achiziționeze și caseta aniversară reunind cele 12 volume ale autoarei, produsă în ediție limitată.
Nu pot avea decât cuvinte de admiraţie pentru omul şi scriitoarea Ileana Vulpescu. În tinereţea mea, Ileana şi Romulus Vulpescu erau un reper pe scena literară, prin romanele doamnei Vulpescu şi prin minunatele traduceri şi ediţii bibliofile create de soţul ei, intelectualul rafinat care a fost Romulus Vulpescu. Cu timpul, deşi scena literară s-a schimbat considerabil, romanele Ilenei Vulpescu şi-au gasit noi cititori, în generaţiile care au urmat, dovedind valoarea lor incontestabilă. Compania de Librării Bucureşti a fost întotdeauna alături de scriitoarea Ileana Vulpescu şi astăzi nu putem fi decât mândri că e una dintre cele mai bine vândute autoare în reţeaua noastră de librării, a mărturisit Marieta Seba, Director General al Companiei de Librării București.
Ileana Vulpescu este una dintre cele mai îndrăgite prozatoare române contemporane. A debutat în revista „Familia” din iulie 1966, cu povestirea „Scrisoare către un cunoscut”. În 1976, romanul său Rămas-bun (Editura Cartea Românească) a fost premiat cu Premiul Asociației Scriitorilor din București. Cinci ani mai târziu a primit Premiul „Ion Creangă” al Academiei Române pentru romanul Arta conversației (Editura Cartea Românească). În 1987 a primit premiul „Flacăra”, pentru Sărută pământul acesta. Din anul 1972, Ileana Vulpescu este membră a Uniunii Scriitorilor din România. Cel mai cunoscut roman al său este Arta conversației, care a devenit unul din cele mai vândute romane ale deceniului opt. Romanele i-au fost traduse în slovacă (Rămas-bun casei părintești), maghiară (Arta conversației), italiană (Sărută pământul acesta) și franceză (Arta conversației).
Anul acesta, Președintele României, Klaus Iohannis, i-a oferit Ilenei Vulpescu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, pentru „contribuția la creșterea valorii literaturii romane contemporane”.