„Cărţile se întorc acasă”

Radio România a iniţiat la începutul acestui an un nou proiect denumit „Cărţile se întorc acasă„, care se va derula pe parcursul a trei ani. Principalul său obiectiv este colectarea de cărţi de la persoanele care sunt dispuse să le doneze şi orientarea lor către bibliotecile publice din mediul rural, care nu au mai primit de foarte mult timp fonduri pentru achiziţii şi către comunităţile româneşti din străinătate.

Proiectul continuă tradiţia „Coşului Târgului” – iniţiat în urmă cu aproape 10 ani la Târgul Internaţional GAUDEAMUS şi derulat doar în intervalul de desfăşurare a Târgurilor din cadrul Programului LECTURA – având acum continuitate de-a lungul întregului an şi anvergură naţională.

Doar în acest an, prin intermediul proiectului „Cărţile se întorc acasă” au fost salvate de la retopire, peste 14.500 de volume, donate în principal de vizitatorii Târgurilor GAUDEAMUS din Bucureşti, Cluj- Napoca, Constanţa, Craiova şi Timişoara. Astfel, numeroase persoane s-au arătat receptive şi deschise faţă de perspectiva ca, în loc să fie distruse, volumele lor să se întoarcă acolo unde sunt dorite şi aşteptate, şi au donat colecţii şi biblioteci întregi, în beneficiul celor care nu şi le permit.

Proiectul va continua şi cu prilejul Târgului Internaţional GAUDEAMUS, ediţia a XVII-a, iar persoanele care doresc să doneze cărţi, în acest interval, sunt rugate să se adreseze Secretariatului GAUDEAMUS.

Back to top