Cea mai tânără romancieră de la Gaudeamus: 14 ani (VIDEO)

Maria Alexandra Ion este cea mai tânără romancieră prezentă la ediţia de anul acesta a Târgului Gaudeamus, cu Lena Turner şi misterul fratelui pierdut.  Emoţionată şi alegându-şi cu atenţie cuvintele, Maria Alexandra Ion şi-a descris prima experienţă scriitoricească în faţa unui public foarte curios adunat la standul editurii Tritonic.

Cartea scoasă de Tritonic este un thriller contemporan ce relatează episoade din viaţa Lenei, o adolescentă care pare foarte norocoasă: s-a născut într-o veche familie englezească, învaţă la o şcoală dintr-un castel, îşi petrece vacanţele pe o insulă şi habar n-are ce se petrece pe lumea asta. Totul e frumos până ce infractorul Frank Dodge evadează din închisoare şi declanşează un lung şir de evenimente nefaste care vor schimba viaţa Lenei. Lena Turner şi misterul fratelui pierdut este primul volum din trilogia Lily of the Valley, care urmăreşte viaţa personajului central Lena Turner.

 

Maria Alexandra spune că peripeţiile lui Harry Potter au făcut-o să iubească lectura şi să îşi dorească să scrie şi ea într-o zi cărţi la fel de incintate. A început să scrie Lena Turner şi misterul fratelui pierdut în urmă cu un an şi jumătate, având în permanenţă susţinerea familiei şi a prietenilor. Iar la lansarea de azi a participat şi diriginta ei, care a încurajat-o puternic în scrierea cărţii.

Oana Stoica Mujea, coordonatoarea Tritonic Junior, a declarat că este fericită că poate lansa o astfel de carte „care se desprinde de trendul masiv de fantasy pentru tineri şi are un mesaj puternic şi o scriitură atentă“.

VIDEO: Lansare de carte Maria Alexandra Ion

Back to top