Nici nu s-a încheiat bine prima zi a Târgului Gaudeamus că editurile mari au început să facă bilanţul vânzărilor. Grupul Editorial Corint a vândut foarte bine atât noutăţi, cât şi titluri din anii trecuţi, prezente acum în oferte foarte prietenoase. O carte foarte puternică, Mânie şi orgoliu, de Oriana Fallaci, este bestsellerul editurii Corint.
Oarecum surrpinzător, pentru că Fallaci nu este tocmai o lectură comodă şi pentru că în anul în care Italia e invitata de onoare, cartea jurnalistei renegate de propria ţară se vinde bine. Dar suntem români şi împletim întotdeauna realitatea cu fantasticul, aşa că următorul titlu pe lista de bestsellers este Enciclopedia Paranormalului.
La editura Leda, conduc detaşat cărţile cu vampirii, ameninţate însă de distopii fantastice. Căci, doamnelor şi domnilor, vampirii s-au demodat, în sfârşit, şi la noi. Iar la Corint Junior stă în frunte, de ani în şir, seria lui Joseph Delaney, Cronicile Wardstone, acum cu Amintirile Vraciului. Mă bucură că sunt şi poveşti în top, dar şi o carte spectaculos de frumoasă, Invenţia lui Hugo Cabret, de Brian Selznick, un succes cinematografic semnat de Martin Scorsese. Iată lista completă a celor mai bine vândute cărţi GEC la Gaudeamus:
Editura Corint
1. Mânie şi orgoliu, de Oriana Fallaci
2. Enciclopedia Paranormalului
3. Învaţă repede engleza
4. Hrană pentru sănătate
5. Învaţă repede germana
Editura Leda
1. Capcană mortală, vol. 11 din seria Vampirii Sudului, de Charlaine Harris
2. Divergent, de Veronica Roth
3. Eve, de Anna Carey
4. Întoarcerea: Miez de noapte, vol. 7 din seria Jurnalele Vampirilor, de L. J. Smith
5. Orfani în Brooklyn, de Jonathan Lethem
Editura Corint Junior
1. Amintirile Vraciului de Joseph Delaney
2. Pe jumătate moartă, vol. 1 din seria Madison Avery, de Kim Harrison
3. Tezaurul cu poveşti
4. 24 de poveşti magice în aşteptarea lui Moş Crăciun
5. Invenţia lui Hugo Cabret, de Brian Selznick