Cele mai frumoase cărți de la Bun de Tipar vor fi expuse la Best Book Design from all over the World – Lepzig 2013

Cele mai frumoase cărți de la Bun de Tipar vor fi expuse la Best Book Design from all over the World – Lepzig 2013

La numai o săptămână de la încheierea primei ediții a Galei Industriei de Carte din România, echipa Headsome Communication a reușit înscrierea celor 10 titluri finaliste la categoria Cea mai frumoasă carte – Concepție grafică și Carte ilustrată în expoziția Best Book Design from all over the World, ediția 2013, organizată în cadrul Târgului de Carte de la Leipzig.

Cu o tradiție de 50 de ani, Best Book Design from all over the World este organizat în prezent de Fundația Stiftung Buchkunst. În cadrul competiției-expoziție sunt acceptate să expună toate țările lumii cărți frumoase, selectate de un juriu național, în urma unei competiții de profil. Dintre titlurile expuse, un juriu independent alege cea mai  frumoasă carte înscrisă. La cea mai recentă ediție, cea din martie 2012, au fost expuse 540 de cărți, din 31 de țări.

Cei cinci finaliști ai categoriei Cea mai frumoasă carte – Concepție grafică la prima ediție a Galei sunt: Găsiți și pierduți / Found and lost de Nicu Ilfoveanu, Octav Avramescu – concepție grafică Nicu Ilfoveanu (Asociația pentru Artă Ilfoveanu), Ultima transhumanță de Dragoș Lumpan – concepție grafică Carla Duschka, Ciprian Isac (Atelierul de Grafică), Hexachordos de Șerban Foarță – concepție grafică Loredana Tîrzioru (Brumar), Amintiri de Zoe Cămărășescu – concepție grafică Corneliu Alexandrescu  (Casa Editorială Ponte) și Seria Co-lecția de economie – concepție grafică Alexe Popescu (Publica). Premiul i-a revenit lui Nicu Ilfoveanu, pentru volumul Găsiți și pierduți / Found and lost de Nicu Ilfoveanu, Octav Avramescu.

Cei cinci finaliști ai categoriei Cea mai frumoasă carte – Carte ilustrată au fost: Electro+ de Agnes Birebent, Nicu Ilfoveanu – ilustrații Nicu Ilfoveanu (Asociația pentru Artă Ilfoveanu), Grafica fără computer. Vol. 2: Litere. Desen, relief, volum – concepție: Carla Duschka, Ciprian Isac (Atelierul de Grafică), Vise despre case. Carte de povești pentru copii și părinți de Eliza Yokina (Igloo Media), Poveste cu un gând strănutat de Laura Grünberg – ilustrator Alexandra Rădulescu (Paralela 45) și Versez de Iv cel Naiv – ilustrații de Vali Petridean (Vellant). Câștigători: Carla Duschka și Ciprian Isac pentru volumul Grafica fără computer. Vol. 2: Litere. Desen, relief, volum.

Bun de Tipar. Gala Industriei de Carte din România își propune să marcheze reușitele anuale ale industriei editoriale autohtone, scopul evenimentului fiind acela de a atrage atenția publicului asupra celor mai bune produse editoriale românești, în contextul în care se vorbește tot mai mult de o criză a lecturii, a cărții sau a literaturii de calitate. Bun de Tipar este o inițiativă Headsome Communication, fiind organizată în parteneriat cu Federația Editorilor din România.

Back to top