Enciclopedia Gale a fenomenelor stranii, lansată la Bookfest 2011

Enciclopedia Gale a fenomenelor neobișnuite și inexplicabile, o lucrare exhaustivă despre fenomenologia care depășește granițele raționalului, a fost lansată, joi seară, la standul editurii All de la Bookfest.

Primul volum oferă informații cuprinzătoare și obiective despre mistere fără răspuns, capacități paranormale, fenomene religioase, magie, fenomenul OZN și mituri apărute în diverse culturi. Celelalte două, care vor apărea până la finele acestui an, urmează aceeași linie. Cele trei volume sunt foarte bogate în informații, constituind un instrument valoros, care le oferă utilizatorilor oportunitatea de a evalua numeroasele ipoteze și contraipoteze privitoare la fenomenele enigmatice. Multe dintre aceste ipoteze au fost expuse de-a lungul timpului în filme, emisiuni radiofonice, cărți și pe Internet, dar în niciunul dintre cazuri nu au fost atâtea informații solide și obiective.

Subiectele controversate sunt prezentate din mai multe puncte de vedere, iar senzaționalismul a fost ținut la distanță. Enciclopedia este formată din 14 capitole mari, iar după fiecare dintre acestea este inserată o secțiune de lecturi suplimentare care face trimitere la cărțile, publicațiile, programele TV, siturile web, filmele și documentele folosite, oferind cititorului bogate oportunități de cercetare a subiectului pe cont propriu.

Volumul a fost recomandat publicului de la Bookfest de către Oreste Teodorescu, un binecunoscut realizator TV de emisiuni dedicate ocultismului și fenomenelor neobișnuite.

Back to top