Eugen Istodor si Lucian Mandruta dezbat despre frontiera dintre jurnalism si literatura

Degustari literareVineri, 21 ianuarie 2011, ora 18:30, la Libraria-Cafenea Carturesti – Institutul Francez Bucuresti, va avea loc evenimentul “Degustari literare” cu Matei Martin: “Cronica, la frontiera dintre jurnalism si literatura”. Evenimentul este organizat de Ambasada Frantei in Romania si Institutul Francez din Bucuresti. Invitatii acestei editii sunt: Eugen Istodor  si Lucian Mandruta.


Eugen Istodor este absolvent al Facultatii de Litere, Universitatea din Bucuresti. Semneaza rubricile permanente de interviu, reportaj si „idei” in Academia Catavencu si Dilema Veche. A predat cursul „Tehnici de interviu” la Centrul pentru Jurnalism Independent (1997-2002). Realizeaza emisiuni de interviuri la Realitatea TV. A publicat volumele: Interviuri contra naturii (Editura Nemira, 1997), Oameni cu care as muri de gat (Editura Nemira, 2000), Vietasii de pe Rahova (Editura Polirom, 2005), Cartea vietii mele (Editura Polirom, 2007) si Dictionarul ideilor fixe (Editura Polirom, 2009).
Lucian Mandruta a absolvit Facultatea de Jurnalism si stiinte ale Comunicarii din cadrul Universitatii Bucuresti. Ca realizator de emisiuni TV a aparut la Soti, la ProTv si la Antena 1. Este autor de editoriale in Jurnalul National, Saptamana financiara, Ziarul Financiar, The One si Dilema veche. O parte dintre aceste articole au aparut in volumele Fabrica de tamaie (Editura Polirom, 2004) si Ce n-a avut loc in prompter (Editura Curtea Veche, 2009).

Back to top