Încântări – concert de lansare Maxim Belciug

Încântări – concert de lansare Maxim Belciug

Maxim Belciug se întâlneşte vineri, de la ora 19.00, cu iubitorii muzicii, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38), pentru un concert prilejuit de lansarea noului său CD de chitară solo. Intitulat Încântări, acest CD este de fapt o poveste de dragoste. Dragostea pentru chitară, pentru muzică şi pentru frumos, istorisită în fraze cu sonorităţi diverse.

Rânduite cu grijă, acordurile baroce ale lui Johann Sebastian Bach, Domenico Scarlatti sau Gaspar Sanz se împletesc cu ritmuri de tarantelă şi valsuri ruseşti, în timp ce ecourile de flamenco se sting în nisipurile aurii ale unor amintiri capricioase semnate de Francisco Tárrega.

Sunetul limpede şi rafinat al chitarei conturează un univers eclectic, pe care Maxim Belciug îl justifică astfel: „Pentru mine, muzica este o metaforă a virtuţilor morale. Ea trebuie să ducă la dragostea pentru tot ce este bun, drept şi frumos. În cazul meu – dacă-mi permiteţi o răsturnare socratică – muzica este filozofia cea mai înaltă. Spaţii, veacuri, simţiri şi idei felurite ce „se-ntrec în cântări” spre luminarea minţii şi înălţarea sufletului!”

Intrarea este liberă. Mai multe detalii la www.maximbelciug.ro.

 

Back to top