…..isme – să înţelegem moda (VIDEO)

Apariţii feminine m…..isme – sa intelegem moda cu Mairi Mackenzieisterioase, rochii de secol XIX, parfum de epocă, multe priviri curioase. Standul RAO joi seară. De fapt, lansarea cărţii …isme – să înţelegem moda, de Mairi Mackenzie.

O englezoică simpatică, îmbăcată şui, care se recomandă istoric de modă, însă recunoaşte că este dependentă de tot ce ţine de stil personal, este prezentată publicului de Unda Pop. Dintr-un colţ priveşte atent Doina Levintza, o prezenţă rară la evenimente sociale şi tocmai de aceea un veritabil magnet pentru publicul de Gaudeamus.

Mairi Mackenzie vorbeşte apoi cu mare pasiune despre cât de important este veşmântul şi cât de mult poate transmite despre posesor. Asta în cazul în care haina este văzută ca o purtătoare de mesaj, nu doar ca acoperământ al corpului.


…isme – să înţelegem moda este un ghid ilustrat al curentelor sau …ismelor care au modelat moda occidentală din secolul al XVII-lea până în prezent. Curentele cuprind perioade diverse, de la rococo şi romantism, trecând prin orientalism, dandyism, prerafaelism, modernism, hollywoodism, minimalism şi glam, la grunge şi utilitarism. Este modul ideal de a ne familiariza cu stilurile şi curentele modei, care de-a lungul istoriei a fost nu doar o expresie a gustului, ci şi un semn de progres social.

Filmare elefant.ro de la lansarea cartii lui Mairi Mackenzie

Back to top