Marta Petreu invitată la Cafeneaua critică

Marta PetreuMiercuri, 30 martie, începând cu ora 18.30, Cafeneaua critică propune, în colaborare cu Polirom, o întâlnire cu Marta Petreu, prilejuită de lansarea seriei de autor dedicate scriitoarei de către editură.

Despre primele trei volume din serie, și anume Apocalipsa după Marta (integrala poeziei autoarei), Acasă, pe Câmpia Armaghedonului (volum inedit, primul său roman) și Cioran sau un trecut deocheat (ediția a III-a a unui cunoscut studiu), vor vorbi tinerii critici Andreea Drăghicescu, Irina Georgescu, George Neagoe și Emanuel Ulubeanu.
Unul dintre cei mai importanți scriitori români contemporani, poetă și eseistă, acum și prozatoare, clujeanca Marta Petreu vine la Cafeneaua critică pentru mai mult decât o obișnuită lansare de carte: la debutul „seriei de autor”, ea va vorbi despre întregul său proiect literar și intelectual.
O vor însoți Silviu Lupescu, directorul general al Editurii Polirom, Oana Boca, director de imagine, și, ca „invitat special”, eseistul Ion Vartic, unul dintre fondatorii revistei clujene Echinox.
Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfășurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultății de Litere a Universității București, seria a doua – în perioada noiembrie 2008-iulie 2009 la Cluburile A și The Silver Church, iar seria actuală, a treia, a fost inaugurată în martie 2010 la Club Control [Str. Academiei nr. 19  – în Pasajul Victoriei, intrarea dinspre Str. Academiei/Institutul de Arhitectură/Biserica Enei; în pasaj, prima intrare pe stânga].

Back to top