Dacă românii apropiați acum de vârsta pensiei merg la Gaudeamus pentru a se întâlni cu Grigore Cartianu și a depăna amintiri despre epoca de aur, cei care și-au format convingerile politice după 1990 savurează intens discursurile politice și literare ale liderilor istoriei noastre recente.
Așa se explică de ce au succes memoriile lui Ion Iliescu, volumele semnate de Adrian Năstase, cărțile lui Vasile Dâncu, Varujan Vosganian, Marko Bella, Adrian Vasilescu, de ce Theodor Paleologu ne e simpatic – în scris sau live – și de ce târgul de carte, de altfel ignorat cu grație de majoritatea presei, devine interesant când vreo figură publică participă ca autor sau invitat la o lansare.
Acum vorbim despre un volum care în mod singur va tulbura niște cercuri politice și va isca mici polemici, mai mult sau mai puțin cordiale: Între linii, memoriile postdecembriste ale graficianului și fostului consilier prezidențial Eugen Mihăescu. Cartea lansată de editura Rao la Gaudeamus 2011 este apreciată pentru scriitură, pentru ton, pentru informație și pentru considerațiile pe diverse teme.