Miraculoasa confirmare a teoriei evoluţiei

Miraculoasa confirmare a teoriei evoluţiei

Răsfoind Playboy, ediția din octombrie, am găsit un material interesant despre experimentele din fosta U.R.S.S.  Se spune că în anii ’20, Iosif Stalin îi ordonase biologului Ilya Ivanov să conceapă o nou rasă de soldaţi şi muncitori, hibrizi oameni-maimuţă.

Asta ne amintește de romanul satiric al lui Bulgakov,  Inimă de câine, în care un chirurg îi implantează testicole umane unei corcituri de pe străzile Moscovei. După operaţie, creatura năpârleşte, începe să meargă pe două picioare şi latră retorica lui Stalin. „O, miraculoasa confirmare a teoriei evoluţiei!”, exclamă asistentul chirurgului. Bulgakov l-a scris în 1925. Anul următor, centrul pentru primate a început să ia formă. Este vorba despre Centrul de Cercetare a Primatelor din Sukhumi, Abhazia, creaţie a lui Ivanov, care ulterior a devenit un model pentru institutele performante de astăzi.

Dar cât de departe a ajuns Ivanov în căutarea fiinţei perfecte? Noi zicem să citiți materialul din revistă, pe care o puteți comanda acum chiar de pe elefant.ro. (Teaser pentru Playboy – octombrie 2011)

Back to top