Newsflash: Virginia Woolf, Jimmy Hendrix, World Book Capital & Co.

Newsflash: Virginia Woolf, Jimmy Hendrix, World Book Capital & Co.

„Virginia Woolf scria la fel de frumos cum cânta Jimmy Hendrix la chitară”, crede Michael Cunningham, care s-a întâlnit ieri cu membrii clubului de carte Guardian. Scriitorul a mai povestit că a ajuns să scrie Orele ca să impresioneze o fată și pentru că opera Virginiei Woolf a fost prima pe care a gustat-o cu adevărat. Puteți asculta întreaga discuție aici.

J.K. Rowling spune că sfârșitul seriei Harry Potter este un nou început pentru alte scrieri ale sale. Scriitoarea britanică lucrează la „o poveste politică pentru copii ceva mai mari”, dar și la o enciclopedie a universului Hary Potter, deși site-ul Pottermore promite să ofere foarte multe informații despre seria îndrăgită de milioane de copii și adulți. Și chiar dacă recent declara că a terminat cu genul fantasy și că Hary Potter a ajuns la final, la premiera celui mai recent film din serie a bulversat pe toată lumea, anunțând că s-a răzgândit: „Știți ceva? Dacă o să vreau să scriu o continuare s-ar putea să o fac!”.

UNESCO a desemnat Bangkok drept World Book Capital pentru 2013. Bangkok este cel de-al 13-lea oraș World Book Capital după Madrid (2001), Alexandria (2002), New Delhi (2003), Antwerp (2004), Montreal (2005), Turin (2006), Bogota ( 2007), Amsterdam (2008), Beirut (2009), Ljubljana (2010), Buenos Aires (2011) și Erevan (2012). Mai multe informații găsiți aici.

Scriitoarea britanică Sarah Waters vorbește în acest interviu despre ecranizările cărților sale.

Cred că ne trebuie o revoluție ca să ne întoarcem la lectură. Un articol despre revoluția cărții din Egipt, aici.

Back to top