Pentru cea de-a 21-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus Carte de învăţătură, Grupul Editorial Trei a pregătit cititorilor săi o nouă colecţie – Educaţie şi formare, titluri interesante în colecţiile de psihologie — Arta de a citi gândurile de Henrik Fexeus, Analiza viselor de C.G. Jung, În căutarea sinelui de Vasile Dem. Zamfirescu —, prima experienţă multimedia integrată carte-joc, Endgame – Jocul final. Convocarea, o minunată poveste de Crăciun pentru copii, În căutarea Sufletului Crăciunului, şi lansarea, în prezenţa autoarei, a romanului recompensat cu Premiul Femina 2009, Nimeni de Gwenaëlle Aubry.
Cele peste 400 de titluri ale editurilor Trei, Pandora M şi Lifestyle Publishing au reduceri de până la 50 %. De asemenea, peste 60 de titluri vor avea preţ promoţional 10 lei.
Tot la Gaudeamus 2014, Editura Trei lansează prima experienţă multimedia integrată carte-joc: Endgame – Jocul final. Convocarea. Primul volum din trilogia Endgame este o carte-fenomen, lansată de HarperCollins într-un tiraj record de 1.000.000 de exemplare. În paginile cărţii este înscrisă “super-enigmă” interactivă constând în indicii inserate sub forma unor formule sau a unor adrese web, pe care eşti invitat să o dezlegi.
Cu aplicaţia mobilă AR creată special de Niantic Labs de la Google, cititorii sunt invitaţi să se alăture online în căutarea celor trei chei ascunse care pot salva omenirea pe baza indiciilor din carte. Premiile Endgame sunt fabuloase: 500.000 $ pentru rezolvarea enigmei din primul volum, 1.000.000 $ pentru rezolvarea enigmei din al doilea volum şi 1.500.000 $ – premiul final.
Twentieth Century Fox a câştigat drepturile de ecranizare a trilogiei. Filmul va fi realizat de Wyck Godfrey şi Marty Bowen (Temple Hill), producătorii din spatele marilor succese de casă Twilight Saga şi The Fault in Our Stars (Sub aceeaşi stea – roman apărut la Editura Trei).
Noua colecţie – Educaţie şi formare – se adresează în special cadrelor didactice, dar şi părinţilor interesaţi de viitorul copiilor sau adulţilor angajaţi în procese de formare profesională, managerilor care îşi doresc să aibă angajaţi inovatori şi bine pregătiţi, consultanţilor din procesele de învăţare (traineri, mentori, consilieri). Primele două titluri, care vor putea fi cumpărate din standul Editurii Trei de la Gaudeamus, sunt: Invăţarea invizibilă de John Hattie şi Formarea inovatorilor de Tony Wagner.
Citirea gândurilor nu este un mit. Este o realitate. Doar că este puţin diferită de ceea ce îşi imaginează majoritatea oamenilor. Cu instrumentele pe care le oferă Arta de a citi gândurile de Henrik Fexeus, vei afla imediat ce gândeşte şi simte cealaltă persoană şi vei putea să-i influenţezi gândurile şi sentimentele.
Analiza viselor de C.G. Jung, care cuprinde transcrierea seminarului pe tema interpretării viselor, susţinut la Zürich între 1928 (noiembrie) şi 1930 (iunie), ne oferă şansa de a-l descoperi pe Jung ca analist şi de a gândi şi înţelege cu el pacientul său, pornind de la 30 de vise ale acestuia, care sunt interpretate pe rând, în cuprinsul seminarului. Avem ocazia de a citi cea mai completă descriere a metodei jungiene de interpretare a viselor. Un adevărat eveniment cultural, cartea este interesantă pentru toţi cei preocupaţi de modul în care lucra una dintre cele mai cunoscute personalităţi ale secolului XX.
Ediţia revizuită şi adăugită a volumului În căutarea sinelui de Vasile Dem. Zamfirescu conţine modificări de structură şi detaliu faţă de cele două ediţii anterioare. Alături de cele două jurnale, ea include toate materialele conexe lor, nu numai secţiunea Psihanaliza comunismului, existentă şi în prima ediţie de la Cartea Românească, ci şi eseurile filosofice publicate în 1995, sub titlul Nedreptatea ontică la Editura Trei, carte care cunoaşte astfel reeditarea.
În această carte de poveste vom găsi ce căutăm în fiecare zi: adăpost pentru noi şi pentru copiii noştri. Adăpost în faţa violenţei sau grabei ori tristeţii. Aici, între aceste coperţi, e veşnic Crăciun, iar metafora miroase a cozonac şi fericire.