Seară de lectură cu Liana Stanciu

Liana Stanciu și editura Litera vă invită vineri, 24 iunie, începând cu ora 18.00, în librăria Humanitas Kretzulescu, la o lectură a cărții Tony şi Susan, de Austin Wright. La eveniment va fi prezent și scriitorul Bedros Horasangian.

Cartea Tony şi Susan ilustrează fascinanta experienţă a lecturii, prin relaţiile pe care le creează atât între cititor şi operă, cât şi între autor şi cititor, într-o scriere surprinzătoare şi pasionantă. În lectura emoţionantă a Lianei Stanciu vom intra într-un univers aparte, ne vom imagina o altă lume de unde vom fi din nou aduşi în realitate de discuţiile purtate cu Bedros Horasangian.

Cartea povesteste cum Susan Morrow primeşte neaşteptat manuscrisul unui roman scris de Edward, soţul de care a divorţat în urmă cu douăzeci şi cinci de ani. Pe măsură ce citeşte, Susan şi, odată cu ea, cititorul însuşi pătrund din ce în ce mai adânc în viaţa personajului principal al romanului din roman, profesorul de matematică Tony Hastings, care călătoreşte împreună cu soţia şi fiica lui spre casa lor de vacanţă. În vreme ce viaţa obişnuită, civilizată, a familiei Hastings cade pradă violenţei şi crimei, o sumedenie de amintiri tulburătoare o aruncă pe Susan înapoi în trecut, provocând-o să se confrunte cu tenebrele propriei vieţi şi cu teama care îi ameninţă viitorul. Un thriller cutremurător se îmbină astfel cu o poveste despre teamă şi regret, despre răzbunare şi îmbătrânire, despre căsătorie şi creativitate. Tony şi Susan, de Austin Wright, a fost publicat în 15 ţări.

Back to top