Stelian Turlea lanseaza cel mai recent roman „Trei femei” la Libraria Dalles din Bucuresti

Aparut recent la editura Cartea Romaneasca, romanul „Trei femei” semnat de Stelian Turlea va fi lansat azi, 7 octombrie la Libraria Dalles din Bucuresti. Trei femei, trei personaje puternice – bunica, mama si fiica – isi spun povestea cu „toate cate s-au petrecut cu noi intr-o jumatate de secol” dupa cum declara autorul. La evenimentul de lansare a cartii vor vorbi despre roman Bianca Burta-Cernat, Alex Stefanescu, Daniel Cristea-Enache
„Avem niste vieti neinsemnate, obisnuia sa spuna mama mea, peste care a venit un razboi mondial, apoi comunistii care au schimbat un regim si visele ei au ramas neimplinite. Dar cu toate astea, continua ea, nimeni n-are dreptul sa ne distruga. M-am gandit sa va spun o poveste care ar putea fi adevarata, in care trei generatii de femei poarta pe umeri vina celei dinainte, cum am auzit cand eram prunc, o poveste cu femei fara de care lumea noastra n-ar mai fi cum este. M-am gandit ca toate cate s-au petrecut cu noi intr-o jumatate de secol sa fie vazute prin ochii lor, cu maruntele zbateri de fiecare zi si cu puterea lor de a indura, fara de care n-am fi rezistat.” declara Stelian Turlea despre romanul sau.
„Autor a zeci de carti, prozator si publicist ultraprofesionist, Stelian Turlea indeplineste principala obligatie pe care o are cine scrie si anume aceea de a nu-l plictisi pe cititor.” este caracterizarea lui Alex Stefanescu.
„In cazul lui Stelian Turlea, dexteritatea narativa – sau profesionalismul, cu un cuvant la fel de discreditat, in chip bizar, in lumea literara damboviteana – face ca autorul sa pianoteze la fel de atragator in partitura pur aventuroasa a pubertatii (romanele cu Daniel), ca si in cheia sentimentala a maturitatii inca ingenue, in situatii sociale dramatice, precum cele din decembrie 1989, ca si in psihoza introvertirii traumatizate, in contextul anchetei detectivistice, ori in tipare de basm potrivite pe organismul interlop al mediului valah in tranzitie.”, declara pentru editura Cartea Romaneasca criticul Dan C. Mihailescu.
„Ceea ce surprinde in scrisul lui Stelian Turlea este diversitatea registrelor prozastice. Excelent profesionist, autorul abordeaza specii diferite si subvariante distincte ale aceluiasi gen. Romanul politist si romanul pentru copii (cu deschidere, voita, catre perceptia unui public matur), romanul de dragoste si cel politic-istoric sunt abordate si conduse, de fiecare data, pe cate un vector specific.” este de parere Daniel Cristea Enache.
Stelian Turlea s-a nascut la 6 ianuarie 1946. A urmat studii de filologie (1968) si filosofie (1976), la Bucuresti. A fost aproape trei decenii redactor de politica externa (Revista Lumea), a condus, dupa 1989, revistele Lumea, Zig-Zag, apoi ziarul Meridian si a lucrat in televiziune, ca sef al departamentului de stiri al Antenei 1. Din 1996 lucreaza la ProTV, din 2000 este si editor senior al Ziarului de duminica. Lucrarile sale includ douasprezece romane, zece carti de publicistica, noua carti pentru copii si doua traduceri. A ingrijit o serie de albume despre Bucurestiul din vremea lui Carol I (in trei volume); despre lucrarile publice in vremea lui Carol I, despre Palatul Patriarhiei, Palatul regal si cronica restaurarii Palatului vechi al BNR.
A castigat Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatura pentru copii (2003), Premiul Asociatiei Editorilor din Romania pentru literatura pentru copii (2005), Premiul Special al Uniunii Scriitorilor (2006), Premiul Asociatilor Scriitorilor din Bucuresti (2007).
A fost nominalizat la Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatura pentru copii in 2000 si Premiul AER pentru roman in 2003.

Aceasta carte va fi in stocul elefant.ro de saptamana viitoare; daca doriti sa o achizitionati, puteti plasa o precomanda pe site-ul nostru.

Back to top