The Litigators, de John Grisham: doar 250 $

The Litigators, de John Grisham: doar 250 $

Cel de-al 33-lea roman al celebrului autor american de thrillere John Grisham, The Litigators, lansat ieri în Statele Unite, are o variantă de lux, pentru colecționari. Cartea legată în piele bleumarin, stă într-un etui rigid învelit în mătase albastră. Fiecare astfel de exemplar poartă un număr unic, autograful autorului, o ștampilă aurie și are un semn de carte din mătase. Costă 250 de dolari, de vreo zece ori mai mult decât varianta cartonată a aceluiași titlu.

Maestrul incomparabil al thrillerului judiciar ne duce, în acest nou roman, în labirintul sistemului juridic american, pentru a ajunge la un final care în nici un caz nu poate fi numit „ca la carte“. Poate de aceea, chiar și după 20 de ani consecutivi pe primul loc în topurile New York Times ale celor mai bine vândute cărți, un nou roman de Grisham este încă un eveniment editorial important.

Partenerii firmei de avocatură Finley & Figg se recomandă patroni ai unui boutique juridic. Boutique, adică selectiv, chic, prosper. Dar nu au nici o legătură cu vreuna dintre aceste calități. Sunt doar niște avocați amărâți, disperați să ajungă primii la locul unui accident auto, ca să poată reprezenta victima pentru o sumă derizorie. Se mai bagă în divorțuri rapide și în mici găinării. Sosirea unui nou asociat, David Zinc, debarcat de la o firmă de succes, le dă aripi. Și un caz de milioane. Un medicament pentru reducerea colesterolului , Krayoxx, produs de gigantul farmaceutic Varrick Labs, este suspectul nr. 1 în decesul mai multor pacienți în urma unor infarcturi. Planul celor de la Finley & Figg este să găsească familiile unor victime și să se alăture acțiunii comune lansate deja de o mare firmă de avocatură contra Varrick Labs. Un scenariu comod și bănos, am putea spune. Doar că nu e așa, o să vedeți de ce atunci când cartea va apărea și în România, la editura Rao.

Puteți citi un pasaj din carte aici.

Back to top