Timpu-i un Cuțitar viclean.
Crezi că poți să-i reziști?

Timpu-i un Cuțitar viclean.  Crezi că poți să-i reziști?

Pe aici au trecut Cuțitarii, cel mai recent roman al autoarei americane Jennifer Egan, laureat al Premiului Pulitzer pentru Ficțiune, 2011, al National Book Critics Circle Award și al LA Times Book Prize, a apărut în traducere la editura Pandora M, în nou inaugurata colecție Literary Fiction.

Din Africa până în Napoli, New York și San Francisco, de la producători muzicali la generali vinovați de genocid, Jennifer Egan reușește să țeasă cu vervă și rafinament viețile personajelor sale. Urmărim viața lui Bennie Salazar, un mogul bătrân al showbiz-ului, și a Sashei, mult mai tânăra lui asistentă: un road-movie prin muzica punk a tumultoșilor ani ’70, prin suburbiile de azi ale New York-ului, prin vieți încercate de eșecuri trecute și dezamăgiri viitoare.

Pe aici au trecut Cuțitarii este o poveste despre timp și muzică, despre supraviețuire, despre mecanismele ce se pun în mișcare atunci când destinele noastre se intersectează. Într-o varietate de stiluri și pendulând între tragedie și satiră, Jennifer Egan vorbește despre iminenta autodistrugere căreia îi facem față sau în fața căreia cedăm, precum și despre nevoia umană fundamentală de izbăvire.

„Un roman-mozaic de o frumusețe izbitoare.” – Booklist

„Un regal de îndrăzneală tehnică și de sensibilitate umană.” – Washington Post

„O povestitoare teribil de inteligentă. Un roman de o extremă virtuozitate.” – New York Times, Best Books of 2010

„Un roman inteligent. Tăios. Cutremurător. Aduce în scenă câteva personaje de care ajungi să te atașezi văzându-le făcand lucruri pe care n-ar trebui să le facă, jucându-și rolurile glorioase, dar și înnebunitor de omenești.” – New York Times Book Review

„Incredibil de ambițios… un tur de forță.” – Q, The Oprah Magazine

„O carte cu adevărat miraculoasă… Pe aici au trecut Cuțitarii este noul roman-cult al prozei americane contemporane.” – Time Magazine, Best Books of 2010

Jennifer Egan s-a născut în Chicago și a copilărit în San Francisco. A studiat literatura engleză la Universitatea din Pennsylvania și a publicat proză scurtă în mai multe reviste celebre: The New Yorker, Harper’s, Zoetrope: All-Story, Ploughshares, Harpers, Granta și McSweeney’s. Este autoarea romanului The Invisible Circus, care a fost adaptat pentru marele ecran, în 2001, având-o în rolul principal pe Cameron Diaz, a romanului Look at Me, aflat pe lista scurtă a National Book Award, a volumului de povestiri Emerald City and Other Stories și a bestsellerului The Keep.

Back to top