Titluri din colecția Biblioteca Polirom, prezentate la Bookfest 2012

Titluri din colecția Biblioteca Polirom, prezentate la Bookfest 2012

Două cărți din colecția Biblioteca Polirom au fost discutate la Bookfest 2012, în standul editurii. Moderată de Bogdan-Alexandru Stănescu, discuția i-a adus alături pe Cristian Teodorescu, Radu Pavel Gheo și Florin Iaru.

Plasat în contextul contemporan al confruntărilor dintre israelieni și palestinieni, Pînă la capătul pământului este o cutremurătoare poveste despre iubire și prietenie, în care istoria intervine mereu cu brutalitate în destinul indivizilor. Romanul Pînă la capătul pământului a fost distins în 2009 cu premiul Albatross, acordat de Fundația Günter Grass din Germania, și în 2011 cu premiile Medicis Etranger și JQ Wingate.

Frații Sisters este un western văzut din perspectivă contemporană, de o sensibilitate neașteptată. Eroii titulari călătoresc prin Vestul sălbatic în legendara epocă a Goanei după aur, în căutarea unui prospector misterios, un anume Hermann Warm, pe care au fost angajați să-l lichideze. Frații Sisters generează o serie de personaje complexe și ieșite din comun – ucigași, escroci și pierde-vară din toate categoriile sociale – construind o odisee violentă și pasională prin așezările și pustietățile frontierei ame­ricane a secolului XIX.

Back to top