Turneu de lansare Basmul cămilelor de Marin Mălaicu-Hondrari

Turneu de lansare Basmul cămilelor de Marin Mălaicu-Hondrari

Recent apărută la editura Pandora M, cartea Basmul cămilelor  de Marin Mălaicu-Hondrari, cu ilustrații de Adela Maria Calistru, o poveste pentru copiii de toate vârstele, își începe seria de întâlniri în țară cu publicul din SibiuBrașov și Timișoara. În săptămâna 10-16 iunie sunteți așteptați la întâlnirile cu Marin Mălaicu-Hondrari:

  • Sibiu – marți, 11 iunie, ora 19:00 – Librăria Humanitas Constantin Noica (str.Nicolae Bălcescu nr.16)
  • Brașov – miercuri, 12 iunie, ora 18:00 – Librăria Humanitas (Piața Sfatului nr.16)
  • Timișoara – vineri, 14 iunie, ora 17:00 – Librăria La Două Bufnițe (Piața Unirii nr.11)

Vom discuta despre literatura pentru copii, despre cum se scrie și cum se citește și, desigur, despre cămila din această poveste care va fi îndrăgită atât de cei mici, cât și de cei mari. Cămila aceasta e o ființă neliniștită și gânditoare. Dar, mai presus de orice, ea tânjește după ceva. Cum după ce? După tovărășia altei cămile, bineînțeles – cealaltă cămilă singuratică aflată la capătul cel mai îndepărtat al lumii. Pentru că nimic nu e ușor în viața unei cămile, nici a noastră nu va primi totul de-a gata, ci va trebui să treacă printr-o sumedenie de încercări până-și va găsi perechea (sau va fi găsită de ea). Ca în orice basm, avem obstacole, probe de trecut, ființe miraculoase și de multe ori enervante și un final cât se poate de fericit.

„Mereu mi-am dorit să citesc o carte despre suratele noastre, cămilele. Noi, oamenii, cocoșaţi de griji din naștere, ele, cocoșate de entuziasm. Cu o mână de nisip și-o copită de verdeaţă, plus un dram de veselie, totul merge ca pe roate. Că așa-i în basme.” – Marin Mălaicu-Hondrari

Marin Mălaicu-Hondrari s-a născut pe 29 ianuarie 1971, în Sîngeorz-Băi. A publicat Zborul femeii pe deasupra bărbatului (poeme, Premiul Uniunii Scriitorilor, filiala Cluj), Cartea tuturor intențiilor (roman), La două zile distanță (poeme, premiul revistelor Poesis Internațional și Transilvania), Lunetistul (roman, Premiul pentru Literatură al orașului Bistrița; nominalizare în cadrul Galei Premiilor Radio România Cultural, secțiunea „Proză”, nominalizări la Premiul Național de Proză al Ziarului de Iași și la Premiile revistei Observator Cultural) și Războiul Mondial al Fumătorilor (roman). Apropierea a apărut în Polonia la Editura Książkowe Klimaty, în traducerea lui Dominik Małecki, și în Spania, la Ediciones Traspiés, în traducerea Elenei Borrás. Cartea tuturor intențiilor a apărut în Franța, la Éditions Inculte, în traducerea lui Laure Hinckel. A scris în colaborare cu regizorul Tudor Giurgiu scenariul filmului Parking. În 2021 a primit Premiul Institutului Cervantes din București, acordat în cadrul premiilor Observator Cultural pentru cea mai bună traducere din limba spaniolă: romanul Patria, de Fernando Aramburu. A tradus din spaniolă în română cărți de Mariana Enríquez, Fernanda Melchor, Agustina Bazterrica, Mario Vargas Llosa, Julio Cortázar, Manuel Vilas etc.

Adela Maria Calistru este absolventă a Universității Naționale de Artă, Facultatea de Arte Decorative și Design, secția Artă Monumentală, și a unui masterat în arte vizuale. Pasiunea pentru acuarelă și cărți a determinat-o să studieze pe cont propriu ilustrația de carte, reușind astfel să ilustreze în ultimii 13 ani numeroase cărți pentru copii. Din 2019 este membră a Clubului Ilustratorilor din România.

Back to top