La aniversarea a 120 de ani de la nasterea Agathei Christie, la Editura RAO a aparut o carte-document: „Agatha Christie. Jurnalul secret”. Autorul John Curran reuseste sa ne dezvaluie unul dintre cele mai mari secrete ale Agathei Christie – modul cum autoarea isi schita notele si ciornele ce au sta la baza numeroaselor romane, piese si povestiri, care au inregistrat un succes urias de-a lungul anilor.
Cand Agatha Christie a murit in 1976, la varsta de 85 de ani, devenise cea mai populara autoare a lumii. Cu vanzari de peste 2 miliarde de exemplare in intreaga lume, ea obtinuse imposibilul – mai mult de o carte publicata anual incepand cu anii 1920, fiecare devenind un bestseller. Fiind atat de prolifica, multi au sustinut chiar ca avea o memorie fotografica. Era adevarat? Sau in cei 55 de ani de activitate, Agatha Christie a recurs la metode mai „lumesti” de planificare a ingenioaselor crime din romanele sale?
„Agatha Christie. Jurnalul secret” deconspira intrigi, titluri si personaje alternative, scene abandonate sau chiar planuri pentru carti pe care autoarea nu a mai reusit sa le scrie. Investigatia lui John Curran scoate la iveala o bogatie de material nepublicat, inclusiv doua povestiri originale cu Hercule Poirot.
In 1955, Agatha Christie a primit Grand Master Award, cea mai inalta distinctie din partea Mystery Writers of America.
Alaturi de William Shakespeare, Christie este cel mai vandut autor al tuturor timpurilor, cu peste 2 miliarde de exemplare vandute, cartile sale fiind traduse in 60 de limbi.
Pentru a vedea cartea in site, apasati aici.