Controverse, laude, insulte, aprecieri, critici – nu știu dacă Andrei Ciobanu și-a imaginat vreodată ce furtuni va stârni cartea sa cu titlu licențios, Suge-o, Ramona! , judecată de cele mai multe ori doar după copertă. O poveste semi-amuzantă despre maturizare emoțională și sexuală, în care se regăsesc mii de adolescenți, probabil nu doar din România.
Cum dialoghezi cu sugarul folosindu-te de limbajul trupului? Cum afli de ce copilul te minte? Și cum îl ajuți pe școlarul care fuge de la ore sau pe adolescentul care și-a pierdut busola? Câteva dileme ale părinților moderni, mereu în echilibristica fragilă a cotidianului, între viața de familie și educarea copilului – pe de o parte – și cariera și viața socială, de cealaltă parte. Sunt, în egală măsură, chestiuni care ar trebui să îi preocupe pe toți adulții care stau în preajma unui copil, pentru că fiecare dintre ei este partener în educarea și creșterea armonioasă a acestuia.
Stații, de Corina Bernic, este cel mai recent volum editat în colecția Cercul Poeților Apăruți, coordonat de Svetlana Cârstean la Pandora M.
În teatru, Chris Simion este cunoscută ca un regizor de avangardă. Spectacolele ei reprezintă provocări atât pentru actorii cu care lucrează, cât şi pentru spectatorii care îi prizează poveştile. Acum, Chris Simion îşi provoacă şi cititorii. Noul său roman, 40 de zile, publicat de Editura TREI, se lansează printr-un turneu unic în România: 40 de zile, 40 de oraşe, 40 de librării, 40 de întâlniri cu cititorii.
Poți fi cel mai bun publisher de ficțiune, dar de ce să vrei doar atât? O editură rezistă și crește pe piață și datorită ofertei variate. Polirom a îndrăznit, de-a lungul anilor, să lanseze colecții diverse, serii de autor, titluri care nu păreau compatibile cu gusturile românilor…și a reușit să aibă, după 20 de ani, cea mai vastă ofertă editorială. Adrian Șerban, directorul editorial pentru nonficțiune și colecții academice, ne dezvăluie câteva secrete din culisele succesului la cititori.
Miercuri, 11 februarie, de la ora 19.00, în Club A, va avea loc întâlnirea cu scriitorul Matei Vişniec, în cadrul Cafenelei critice. Invitatul lui Ion Bogdan Lefter va vorbi nu doar despre volumul Negustorul de începuturi de roman, apărut la editura Cartea Românească, ci despre întregul său traseu biografic şi scriitoricesc.
Editura Corint Junior vă cheamă în lumea lui Cuckoo Clarke, miercuri, de la ora 18.00, la Librăria Bastilia, unde vor fi concursuri, surprize şi o invitată specială: actriţa Diana Roman!
Probabil ați remarcat cum au crescut colecțiile Polirom și cât de diversă este paleta grafică. Arhitectul acestor schimbări este Radu Răileanu, un artist îndrăgostit de grafică, un pictor care visează în spații fixe, de copertă. De mai bine de un deceniu la Polirom, Radu a creat identitatea vizuală a celor mai prestigioase colecții și încă nu și-a epuizat surprizele pentru cititorii români.
Vă amintiți de Zafon și Umbra vântului? De toate celelalte romane în care librăria sau biblioteca sunt spații în care magia e firească și tot ce aveți de făcut este să credeți în puterea cărților, a cuvintelor și în vraja cuprinsă între două coperte? Ei bine, mai sunt trei zile și vom putea păși într-un astfel de loc.
Dacă n-ați citit măcar un volum de Anna Gavalda, e momentul! E proza aceea care te liniștește, te bucură, te face să îți amintești de vechile iubiri, de copilărie și de toate aromele trecutului. Chiar asta face și cel mai recent roman al său tradus la Polirom, Billie. O carte tocmai bună de citit pe vreme...rea, căci ne învață să rezistăm în ciuda tuturor adversităților.
Știți că Polirom a împlinit 20 de ani, așa că ne-am gândit să vă arătăm și oamenii care nu sunt în lumina reflectoarelor, dar care au o contribuție imensă la succesul editurii.
Fanii primului volum din trilogia Albă-ca-zăpada au motive de bucurie: Lumikki Andersson, adolescenta ciudată şi rebelă, vine cu o nouă poveste, în volumul omonim!