Andrei Oisteanu si Filip Florian participă la Târgul International de Carte de la Ierusalim

Andrei Oisteanu, Filip Florian Târgul Internațional de Carte de la Ierusalim are loc în perioada 20-25 februarie 2011. Este o ediție jubiliară a faimosului târg, a 25-a, la care participă scriitori de marcă și mari personalități, precum Umberto Eco, Amos Oz, Adam Michnic, Ian McEwan, Liudmila Ulitkaia, Antoine Gallimard, Dina Rubina, Zeruya Shalev, Piere Assouline, Shlomo Avineri, Victor Erofeev, Ilana Shmueli sau Aharon Appelfeld. La invitația ICR Tel Aviv, Andrei Oisteanu și Filip Florian vor lua parte la acest eveniment.

Andrei Oisteanu va susține o prelegere privind cel mai recent volum al său, Narcotice în cultura română. Istorie, religie și literatură (Polirom, 2010) – joi, 24 februarie, începând cu ora 13.00, la standul României.

Pe 23 februarie, ora 16.00, la Cafeneaua Literară, autorul va prezenta cartea sa Inventing the Jew: Antisemitic Stereotypes in Romanian and Other Central-East European Cultures, apărută în SUA, la University of Nebraska Press, în 2009, și în Germania, la Frank und Timme Verlag, Berlin, 2010. Andrei Oisteanu va participa la o dezbatere pe această temă impreuna cu Moshe Idel și Leon Volovici, profesori la Hebrew University of Jerusalem.

Filip Florian va participa la dezbaterea cu tema „A dark chapter – An Inlighted Literature”, alături de scriitorii cehi Petra Hulova și Tomas Zemskahl, moderator: Noa Menhaim – marți, 22 februarie, începând cu ora 11.00, la Cafeneaua Literara.

Din echipa Polirom, Bogdan-Alexandru Stanescu va fi prezent de asemenea la Ierusalim – primul editor român acceptat să participe la Fellowshipul de la Ierusalim, cel mai important program de pregătire profesională dedicat editorilor și agenților literari din întreaga lume. Pe durata celor șapte zile de stagiu (18-25 februarie 2011), coordonatorul colecției „Biblioteca Polirom” va participa la seminarii și întâlniri pofesionale cu autori prestigiosi și profesioniști de la cele mai importante edituri din Statele Unite, Marea Britanie, Germania și Franța.

Back to top