Bookfest 2012 – Prima zi
Bon salon!

Bookfest 2012 – Prima zi  Bon salon!

Mai puține edituri, un spațiu mult mai generos, în care vizitatorii se vor simți vedete pe covorul roșu, proiecții de filme și dezbateri privind lumea editorială, acesta este, la prima vedere, Bookfest 2012. Târgul internațional de carte a fost inaugurat azi la prânz, în prezența oficialităților.

Grigore Arsene – președinte al Federației Editorilor din România, le-a urat vizitatorilor Bookfest 2012 să se bucure de un hectar de carte și de cele 300 de evenimente care vor avea loc în aceste cinci zile.

Cel mai interesant discurs a fost susținut de Victor Opaschi – secretar de stat în Ministerul Culturii și Patrimoniului Național. „Așa cum n-a murit cinema-ul în fața televiziunii, nici cartea tipărită n-o să moară în fața noilor tehnologii. Nu cartea este problema, ci formarea publicului cititor. Și aici avem de reproșat politicilor publice educaționale“, a spus Opaschi.

La finalul ceremoniei, Philippe Gustin – Ambasadorul Franței în România, a urat tuturor Bon salon!, adică vânzări spectaculoase pentru editori și lecturi incitante pentru vizitatori.

 

Salonul Internațional de Carte Bookfest este o manifestare de tradiție organizată în fiecare an de Asociația Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România, cea mai importantă confederație patronală din mediul editorial românesc. Bookfest s-a impus în spațiul cultural ca un eveniment care promovează lectura și accesul consumatorilor de carte la  produsele editoriale de calitate. În 2012, seria evenimentelor purtând marca Bookfest a debutat în luna martie, când a fost organizată prima ediție din afara Bucureștiului, Bookfest Timișoara (15-17 martie), un incontestabil succes de public.

Asociația Editorilor din România a fost înființată în 1991 cu misiunea de a reprezenta interesele editorilor și de a promova valorile culturii universale. AER își propune să promoveze lectura produselor editoriale de calitate şi scrisul, să uşureze accesul cititorilor la carte din punct de vedere material şi informaţional, contribuind astfel la o liberă circulaţie a ideilor, precum şi la integrarea culturii şi limbii române în circuitul mondial de valori.

Back to top