Când ești la pământ, ce-ai mai putea păți?

Când ești la pământ, ce-ai mai putea păți?

Fata de hârtie este o carte atipică, care vine cu o idee originală și foarte atrăgătoare, un roman ușor diferit de cele cu care ne-a obișnuit Guillaume Musso, o ficțiune în ficțiune.

Tom Boyd este un scriitor faimos, cu o mulțime de fani în întreaga lume și cu o viață pe care oricine și-ar dori-o. Din păcate, aparențele înșală, fiindcă viața lui Tom poate fi descrisă în orice mod, numai frumoasă nu. Părăsit de femeia pe care o considera sufletul lui pereche, el cade în patima alcoolului, pe care îl asortează tot felul de somnifere și analgezice, pentru a-și mai alina „măcar puțin“ durerea. „Carnivoră, durerea începuse să mă devoreze încetul cu încetul până mă golise de orice emoție și de orice voință”. Desigur că viața personală îi afectează și cariera. Din scriitor de succes devine suferind de sindromul paginii albe, nemaifiind în stare să scrie nici un cuvânt, deși are de terminat urgent ultimul volum al trilogiei sale. De parcă toate acestea nu erau de ajuns, Tom mai află că a intrat și în faliment datorită cel mai bun prieten al lui, care este în același timp și agentul lui literar – Milo. Și cum toate erau oricum pe dos, ce mai strică o femeie goală, în casa lui la ora 4.00 dimineața, pretinzând că este un personaj din romanul său, care a căzut dintr-un rând ajungând în lumea reală. Și ce poate fi mai rău când Tom descoperă că acea femeie este cu adevărat Billie Donelly, un personaj secundar al său din Trilogia Îngerilor, personaj care va muri dacă el nu va reîncepe să scrie.

Din acest punct cei doi pornesc într-o călătorie halucinantă, în care Tom încearcă să-și recâștige iubirea pierdută și să-și regăsească inspirația, pentru ca Billie să se poată întoarce înapoi în lumea fantastică. Dar ce se va întâmpla când cei doi se vor îndrăgosti unul de celălalt? Este practic o iubire imposibilă, cu doi îndrăgostiți care vin din lumi complet diferite. Care dintre lumi va câștiga: cea reală sau cea ficțională?

Fata de hârtie are toate ingredientele unui roman excepțional, este scrisă atât de fluid, încât simți că ai viziona o comedie romantică. Veți ajunge să îndrăgiți toate personajele, de la Billie, rebelă și amuzantă, Tom, trist și profund, până la cei doi prieteni ai lui din copilărie: Milo și Carole. Cu o intrigă perfectă, răsturnări de situație la tot pasul și cu un final imprevizibil, care îți va tăia respirația, Fata de hârtie este un roman pe care nu aveți voie să îl ocoliți!

 

Andreea Prus pentru BookMag

Back to top