Carte de bucate regale, semnată de Principesa Margareta (VIDEO)

Principesa Margareta a României a lansat, sâmbătă, la Gaudeamus, volumul Carte regală de bucate, editat de Curtea Veche. „Nu este o simplă carte de bucate, este și o carte de istorie și de bune maniere. Știm cât de important este ritualul ospitalității în familiile regale, așa că am adunat tot ce era mai bun din cultura ospitalității caselor regale și din toate am învățat câte ceva. Sper ca volumul să placă, să amuze și să fie și un ghid de referință“, a spus Alteța Sa Regală Principesa Margareta a României.

„Capitolele cărţii nu respectă ordinea în care sunt servite felurile la masă, nici ordinea alfabetică sau cea a importanţei personalităţilor. Capitolele poartă numele celor de la care am reţetele şi sunt aşezate aproximativ în ordinea în care mi-am cunoscut rudele. Crescând în Anglia, Danemarca şi Italia, atât de aproape de bunicile mele, am început cu ele, apoi am continuat cu părinţii mei, Regele şi Regina, surorile şi verii pe care i-am ştiut de mic copil, Principele de Wales, Regina Sofia a Spaniei şi Ducele de Aosta“, a adăugat Principesa Margareta.

Istoricul Adrian Cioroianu a mărturisit că nu s-a imaginat vreodată în postura de a prezenta o carte de bucate. „Însă aceasta este scrisă de Principesa Margareta și are meritul de a conține foarte multe informații istorice direct de la sursă. Sunt aproximativ 70 de rețete, scrise cu atâta naturalețe și simplitate, încât devin foarte ușor de aplicat. Este o manieră admirabilă de a transmite ceva prețios oamenilor care vă admiră“, i s-a adresat istoricul principesei.

VIDEO: Evenimentul de lansare a cartii de bucate regale

Back to top