Câtă creativitate zace-n tine?

Câtă creativitate zace-n tine?

Cinci zile cu cinci tematici. Teorie și practică – între ușor și greu, a scrie e un dans împrejurul propriei persoane. A scrie poate fi un șamanism amețitor sau o plictiseală învinsă. Efortul de a găsi cuvintele potrivite e ghidat de plăcerea de a descoperi realitățile din spatele cuvintelor. Fundația Calea Victoriei vă provoacă la creativitate și vă ajută să vă puneți în evidență talentele ascunse, la Școala de vară de scriere creativă, care începe la 1 august.

Cinci zile cu cinci provocări. Cinci zile cu cinci răspunsuri diferite la o singură întrebare: cât de creativi suntem?

Temele atelierelor sunt:

1. LUNI 1 august: A scrie și a citi sunt același lucru. Fondul problemei, dincolo de forme – motivații, argumente, imersiuni în cuvinte.

2. MARȚI 2 august: De la simplele cuvinte la fraze – armonii și dizarmonii. Exagerări, redundanțe, clisee: textele bolnave și cum se recuperează ele. Cât de utile sunt descrierile, cât de superfluă poezia și cât de bine ne cunoaștem.

3. MIERCURI 3 august: Storytelling – arta de a scrie despre tine însuți ca și cum ai scrie despre altcineva. Regulile care permit unui text oarecare să fie un text literar.

4. JOI 4 august: Scrierea creativă pe lângă alte tipuri de explorări artistice: confluențe și diferențe. Sincopele, pauzele, repausurile, tăcerile, retragerile, timiditățile – vindecarea fricii de a (ne) comunica.

5. VINERI 5 august: Concluzii? Compunerea și descompunerea unui personaj. Realitatea estompată, simboluri, vise, călătorii – cum și cât scriem, despre cine și despre ce scriem și mai ales: de ce scriem.

Mai multe detalii pe site-ul Fundatiei Calea Victoriei.

Back to top