Compania de Librării București lansează proiectul „Povești din cartier. Întâlniri cu autori și vecinii lor”

Compania de Librării București lansează proiectul „Povești din cartier. Întâlniri cu autori și vecinii lor”

Cea mai longevivă şi cea mai mare reţea de librării din capitală, Compania de Librării Bucureşti, marchează printr-un proiect inedit, aniversarea a 65 de ani de existenţă neîntreruptă. Este vorba despre lansarea proiectului Poveşti din cartier. Întâlniri cu autori şi vecinii lor, un eveniment realizat în colaborare cu Biblioteca Metropolitană, care debutează joi, 8 octombrie, la ora 18.00, la Biblioteca pentru Copii Ion Creangă, printr-o întâlnire cu autorii volumului În fața blocului, Vlad Tomei și Mihai Gheorghe.

povesti din cartierCei doi autori vin să povestească, celor mici dar şi celor mari despre În Faţa Blocului – o colecţie de 55 de jocuri şi «faze» ale generaţiei cu cheia la gât, un volum recompensat cu Premiul pentru Cea Mai Frumoasa Carte a Anului în cadrul Galei Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”, editia 2015 și finalist al secţiunii de design din cadrul Cannes Lions 2015, cel mai important festival de comunicare inovativă din lume. 123 la perete stai, Flori, Fete Sau BăieţiŢară, țară, vrem ostaşRatele Şi vânătorii plus o mulţime de alte jocuri aşteaptă să fie rememorate şi, mai ales, jucate din nou.

Proiectul Poveşti din cartier. Întâlniri cu autori şi vecinii lor constă într-o serie de întîlniri care vor avea loc lunar, în diferite cartiere bucureştene  şi vor reuni autori şi cititori care locuiesc în acea zonă. Gazda evenimentelor va fi de fiecare dată una din filialele Bibliotecii Metropolitane. O iniţiativă insolită şi un gest de prietenie între reprezentanţi ai „trei bresle ale cărţii”: librari, bibliotecari şi creatori de carte.

Compania de Librării București (CLB) reprezintă cea mai importantă rețea de librării fondată înainte de ’ 89, care a supraviețuit cu succes după Revoluție: în prezent, Compania de Librării București (CLB) numără 46 de spații comerciale, răspândite unitar în toate cele 6 sectoare ale capitalei.

Back to top