Concert extraordinar la Ateneul Român

Concert extraordinar la Ateneul Român

Pe 27 noiembrie 2011, ora 19.00, Elisabeth Leonskaja revine la Bucureşti, pe scena Ateneului Român. Recitalul Elisabethei Leonskaja este mai mult decât un act artistic, este una dintre puţinele ocazii în care, prin fapte, pianista vorbeşte despre ea însăşi şi despre valorile în care crede.

Întâlnirea pe care Elisabeth Leonskaja o propune publicului său are un scop nobil: salvarea unui colţ de Bucureşti, cel în care de 106 şi respectiv 70 de ani se află Muzeele Minovici, cu toată istoria şi comorile lor culturale. Artista a vizitat Muzeele Minovici în decembrie 2010. Impresionată de moştenirea culturală şi socială a familiei Minovici, pianista concertează pro bono.

„Îmi face o deosebită plăcere să cânt din nou în România, pentru că aici am făcut un pas important în cariera mea, atunci când am câştigat concursul Enescu. Mă bucur să ştiu că atât eu, cât şi cei care vor veni să mă asculte, ajutăm în acest fel muzeele Minovici“, a declarat pianista.

Elisabeth Leonskaja va interpreta ultimele trei sonate pentru pian compuse de Franz Schubert : Sonata nr. 19 in Do minor D958, Sonata nr. 20 in La major D959 şi Sonata nr. 21 in Si bemol major D960.

Back to top