Cosmin Bumbuț organizează un workshop de fotografie în Cuba

Fotograful Comin Bumbuț organizează un atelier de două săptămâni în oraşele cubaneze Havana şi Trinidad, la care vor putea participa 10 persoane. Acest workshop se adresează celor care vor să fotografieze într-un spaţiu prietenos, plin de lumină şi de culoare, cu oameni calzi şi deschişi.

Participanții vor fi împărțiți în grupe și vor lucra într-un program intensiv de fotografiere. Seara se vor discuta imaginile realizate în timpul zilei (este recomandat ca fiecare să își aducă un laptop), se va lucra la selecție și la editare, se vor da sfaturi și indicații pentru a doua zi, iar cursanții vor fi încurajați să participe activ la analiza fotografiilor. Pe parcursul celor două săptămâni, participanții își vor dezvolta sau își vor descoperi propriul limbaj vizual, vor deprinde abilități practice, tehnice și conceptuale. De asemenea, cursanții vor învăța să interacționeze cu oameni necunoscuți și să se integreze în comunitățile cubaneze.

Participanții sunt sfătuiți să se documenteze în prealabil și să-și aleagă o temă fotografică pe care să o realizeze în orașele Havana și Trinidad sau în zonele dimprejur. Dacă vor să lucreze la o temă, cursanții vor fi îndrumați și ajutați să o realizeze.

Workshopul se va finaliza cu o expoziție de grup în România, cu cele mai bune fotografii realizate pe parcursul celor două săptămâni.

Cerinte:
Fotografii vor participa la workshop cu echipamentul personal. Cursanții sunt sfătuiți să vină în Cuba cu cel puțin o idee a unui proiect fotografic pe care doresc să îl realizeze în Havana și Trinidad. Ideile de proiecte vor fi discutate în prima zi, iar fiecare participant va fi responsabil pentru coordonarea propriului proiect.

Taxa de workshop:
2.000 de lei plus TVA (dacă e cazul). Prețul acesta nu include taxele de viză, asigurarea medicală, biletul de avion, transportul local, cazarea, masa și alte cheltuieli personale. Până pe 30 iunie se va plăti un avans de 1.000 de lei, iar restul taxei va fi achitată până la data de 30 august. Modalitățile de plată și alte detalii legate de șederea în Cuba vor fi comunicate prin e-mail, după confirmarea înscrierii.

La workshop vor fi acceptați maximum 10 participanți. Dacă până pe 30 iunie nu se vor înscrie minim 5 participanți, workshopul se anulează, iar persoanelor înscrise li se va restitui integral suma achitată.

Pentru o cunoaștere în prealabil a nivelului și stilului participanților, aceștia trebuie să trimită o scurtă biografie și un portofoliu de 20 de fotografii (format jpg, la o rezoluție de 72 dpi, latura mare de 800 pixeli). Înscrierile se fac până la data de 30 iunie, la adresa de contact.

Transport și cazare:
Participanții sunt rugați să se ocupe singuri de aranjamentele privind zborul până în Havana. Cu cât biletele de avion sunt cumpărate mai devreme, cu atât prețul lor este mai mic. Cazările și rezervările vor fi aranjate pentru cursanții care și-au confirmat deja participarea. Aceștia vor fi învățați să facă cumpărături în moneda locală (se va spune când și unde se plătește cu moneda folosită de localnici), să negocieze și să aibă prețuri mai bune la cazare și mâncare. Costul aproximativ pentru o zi de sedere în Cuba este de 32 de € pe zi/persoană (cazare în camera dublă, trei mese)

Instructorul nu este responsabil pentru eventualele accidente, probleme de sănătate sau alte incidente neplăcute în care ar putea fi implicați participanții. Vă rog să vă asigurați că aveți toate documentele și vizele necesare pentru călătorie.
FOTOGRAFII LA: http://www.bumbutz.ro/portfolio

Back to top