Evenimente culturale de neratat!

Evenimente culturale de neratat!

Concerte cu Orchestra Naţională Radio, Direcţia 5 şi Monica Anghel, spectacole de acrobaţii, circ şi teatru de stradă, târguri de obiecte tradiţionale şi carte vor anima Capitala de vineri până duminică, la Zilele Bucureştiului 2011, informează Mediafax. Zilele Bucureştiului, organizate de Primărie, cu ocazia împlinirii a 552 de ani de atestare documentară a oraşului, vor cuprinde mai multe evenimente, la care publicul are acces gratuit, ce se vor desfăşura în Centrul istoric, Parcul Herăstrău şi Piaţa Constituţiei.

Muzeul Antipa din Capitală, ce va fi redeschis sâmbătă, după aproape trei ani în care a fost în renovare, îşi va convinge publicul că a meritat aşteptarea cu o expoziţie transformată total, completată cu toate găselniţele tehnologiei moderne, în care fermecătoare rămân însă tot vechile exponate. Iată aici câteva imagini spectaculoase de interior.

Biblioteca Centrală Universitară din Bucureşti va organiza, între 17 şi 24 septembrie, evenimentul cultural „Strada de c’arte”, în cadrul căruia străzile C.A. Rosetti, Boteanu şi Golescu se vor transforma într-o zonă pietonală animată de teatru, de muzică, pictură, film şi internet gratuit. Programul complet al manifestării poate fi consultat pe site-ul www.stradadecarte.ro.

Baletul contemporan din Alger va prezenta primul său spectacol – „Nya” – pe 30 septembrie şi 1 octombrie, la Sala Izvor a Teatrului Bulandra din Capitală, informează Mediafax. „Nya” este primul spectacol al Baletului contemporan din Alger şi, totodată, primul spectacol de dans contemporan din Algeria, adus la Bucureşti de Institutul Francez şi Ambasada Franţei.

Regizorii Silviu Purcărete şi Radu Afrim vor monta spectacolele „Conu Leonida”, respectiv „Năpasta” la Teatrul Naţional Bucureşti (TNB), în 2012, pentru a marca 100 de ani de la moartea dramaturgului Ion Luca Caragiale, a declarat Ion Caramitru, miercuri, într-o conferinţă, anunță tot Mediafax.

Back to top