Gaudeamus 2011 – un miracol

Aceasta este definiția ediției din acest an a Târgului Internațional Gaudeamus, în viziunea celui care îl „păstorește“ de ani buni, Vladimir Epstein. Un târg la majorat, adaug eu, și un eveniment cultural așteptat cu lista de titluri alături de bugetul pentru cumpărături de Crăciun.

Va fi un adevărat maraton cultural, pe care îl veți putea urmări în direct pe BookMag, pentru că vom fi acolo și vă vom aduce informații și imagini de la cele mai importante dintre cele 650 de evenimente programate în cele cinci zile de târg.

Italia este țara invitată de onoare, și vine cu nu mai puțin de 34 de edituri, televiziunea și radioul RAI, o pleiadă de scriitori și oameni de cultură din peninsulă. Cine știe, poate că acest târg va redefini relațiile româno – italiene, aflate acum într-un impas de imagine. Admiratorii romanelor istorice îl vor putea vedea pe Valerio Massimo Manfredi, pe Stefano Zecchi, pe Andrea Pinketts, vor putea asista la un curs de oenologie ținut de cunoscutul specialist Luca Maroni.

Dar nu doar Italia vine cu solia culturii, ci și Franța, care sărbătorește la Gaudeamus centenarul editurii Gallimard, aducând celebrități precum Roger Grenier, Pierre Assouline, Gwenaëlle Aubry sau Lorenzo Mattotti. Alături de cele două țări de care ne leagă o prietenie istorică, la Gaudeamus vor mai fi reprezentate Bulgaria, Elveția, Slovacia și Finlanda.

Mai sunt două zile, pregătiți-vă pentru lectură!

Back to top