Hilary Mantel: primul autor din istoria literaturii care a câştigat în acelaşi an Man Booker Prize şi Costa Book Award!

Hilary Mantel: primul autor din istoria literaturii care a câştigat în acelaşi an Man Booker Prize şi Costa Book Award!

Hilary Mantel a fost desemnată câştigătoare a prestigiosului premiu Costa Book, pentru cartea Bring Up the Bodies, care continuă povestea din Wolf Hall, despre destinul lui Thomas Cromwell, un personaj remarcabil al istoriei britanice. Hilary Mantel a intrat astfel în istoria literaturii ca prima autoare care câştigă în acelaşi an Man Booker Prize şi Costa Book Award.

„După deliberări care au durat numai o oră, juraţii au proclamat-o pe Hilary Mantel  câştigătoare a celor 30.000 de lire sterline. Preşedinta juraţilor, Dame Jenni Murray, i-a lăudat opera, considerând-o superioară tuturor celorlalte creaţii înscrise în competiţie. «Mi-ar plăcea să spun că a fost sânge pe ring, dar premiul a fost atribuit lui Mantel în unanimitate absolută. Cărţile sale se deosebesc clar de celelalte, aşa că a câştigat detaşat»“, se arată în The Daily Telegraph.

Wolf Hall, prima carte a lui Hilary Mantel care a câştigat Man Booker Prize în 2009, este tradusă la editura Litera.

Costa Book este un prestigios premiu literar, cu o tradiţie de peste 40 de ani, acordat cărţilor scrise de autori din Marea Britanie şi Irlanda. Este sponsorizat de Costa Coffee, al doilea cel mai mare retailer de cafea din lume şi o divizie a corporaţiei multinaţionale Whitbread.

Back to top