Invitație la expoziție de pictură și sculptură – ÎNCOTRO?

Eugen Ilina, Laurentiu MidvichiLuni, 4 aprilie 2011, începând cu ora 18.00, la Galeria Artelor a Palatului Cercului Militar Național, va avea loc vernisajul expoziției de pictură și sculptură „Încotro?” al artiștilor plastici Eugen Ilina și Laurențiu Midvichi; curator: Corneliu Antim.

Expoziția, deschisă în perioada 4-21 aprilie, cuprinde un număr de 48 de lucrări realizate în tehnici tradiționale (ulei pe pânză), din materiale variate (fier, bronz, marmură de Carrara, lemn de nuc, lemn de stejar, alabastru, onyx și granit).

„Încotro?” definește o reinterpretare a direcțiilor și experimentelor artistice din spațiul balcanic, influențat atât de riguroasa tradiție greco-latină, cât și de seducătorul Bizanț, plin de contradicții. Lucrări precum „Povara”, „Veteranul”, „Protector” sau „Martiri” sintetizează aceste tradiții și ilustrează o nouă manieră de a concepe și exprimă suferința, sentiment constant, chiar dacă nu întotdeauna manifest, în lucrările celor doi artiști.

Lucrările sunt rezultatul preocupărilor comune ale celor doi artiști, pe care îi leagă o prietenie de peste cincisprezece ani.

Eugen Ilina (n. 1965), membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Studii de gravură (Marcel Chirnoaga), studii de sculptură (Ioan Duman) și studii de pictură (Eugen Bratfanof), completate de cursurile Facultății de Istorie a Universității din București (2004-2009).
Nouă expoziții personale de pictură și sculptură și participare la peste 20 de expoziții de grup.

Laurentiu Midvichi (n. 1979), membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, absolvent al Universității Naționale de Artă, București, Secția Artă Murală, clasa Profesor Viorel Grimalschi (2002). Șapte expoziții personale de pictură și grafică, în țară și străinătate, și participare la peste 20 de expoziții de grup.

Programul galeriei: zilnic, între orele 10:00 – 19:00.

Back to top