Invitatie la conferinta de presa One World Romania 2011

Luni, 14 martie, ora 11:00, la Centrul Ceh din București (Strada Ion Ghica, nr. 11 – lângă Biserica Rusă) va avea loc conferința de presă a Festivalului de Film Documentar dedicat drepturilor omului One World România. Veți putea afla atunci informații despre programul festivalului, filmele din selecția oficială și invitații de anul acesta.


25 de invitați străini și-au confirmat prezența la București între 16 și 21 martie. Vor fi prezenți regizori, producători și protagoniști ai filmelor din selecția oficială, dar și reprezentanți ai altor festivaluri de film documentar, ca One World International Praga sau Watch Docs Varșovia și reprezentanți ai ONG-ului People in Need.

Invitatul cu cea mai mare notorietate este, probabil, Antanas Mockus, fostul primar al capitalei Columbiei și protagonistul documentarului “Bogota Change” (“Schimbare pentru Bogota”). Mockus a fost primarul Bogotei între 1995 și 1997, iar apoi în perioada 1 ianuarie 2001 – 21 decembrie 2003. Înainte de a-și începe cariera politică, a fost rectorul Universității din Bogota. În timpul mandatelor sale de primar, Antanas Mockus a schimbat Bogota radical. Printre reușitele sale se numără: scăderea ratei de omucideri cu 70%, scăderea ratei mortalității în accidentele de circulație cu 50%, alimentarea caselor cu apă potabilă în proporție de 100% (față de 79% în 1993) și extinderea rețelei de canalizare la 95% din locuințe (față de 71%).

Bogota Change” prezintă atât impactul pe care l-a avut Mockus asupra Bogotei, cât și contribuția lui Enrique Penalosa, cel care a ocupat funcția de primar în perioada 1998-2000. În anul 2010, Antanas Mockus a candidat și la presedinția Columbiei, campania sa determinându-i pe jurnaliștii de la Huffington Post să se întrebe – “Oare Columbia și-a găsit propriul Obama?”.

Vă rugăm să confirmați prezența dumneavoastră la conferința de presă pe adresa info@oneworld.ro.

Back to top