Lansare Eagle Publishing House la Târgul de carte Bookland

Sâmbătă, 16 aprilie 2011 la Târgul BookLand de la AFI Palace Cotroceni, ora 14.30, pe scena Cinnabon, editura Eagle va lansa două volume: Balaurul și miorița și Curtezana onestă şi astrologul.

Balaurul si mioritaPrimul volum, Balaurul și miorița de Mihail Grămescu este o antologie de proză fantastică ce face parte din colecția  Fantasy Conworld.
Mihail Grămescu adună, în paginile acestei antologii, cateva mici bijuterii fantastice ale unor autori de diverse facturi.
În Balaurul şi Mioriţa se conturează o altfel de definiţie a literaturii fantasticului. O graniţă care poate fi distinsă sau nu, poate fi atinsă sau nu, dar cu siguranţă că poate fi pusă în cuvinte. 

Mihail Grămescu face un experiment inedit: adună autori care, de regulă, scriu altceva (nu neapărat ca gen ci, efectiv, ca substanţă) şi îi pune într-o carte ce pare desprinsă din mitologie. Din mitologia autohtonă. Cu toate astea, simbolistica surprinsă este mult mai subtilă şi aparte. Şi dacă realitatea este exotică, atunci înseamnă că este şi fantastică. Iar Imperiul Sovietic poate deveni şi el un Balaur. (Mugur Cornilă)

Cel de-al doilea titlu Curtezana onestă şi astrologul este cel mai nou roman SF al lui Voicu Bugariu și face parte din colecția MassMasters –Curtezana onestaScience Fiction.
Voicu Bugariu este artizanul unui roman de-a dreptul fascinant, care – în ciuda prejudecăților unora cu privire la textele de introspecţie profundă, se citeşte cu sufletul la gură. Subiectul, complex şi subtil, combină o poveste de dragoste aproape imposibilă, deci cu atât mai frumoasă şi mişcătoare, cu ameninţarea unui colaps al civilizaţiei, pământescul şi cosmicul, erotismul, straniul, terestrul şi extraterestrul. Cuceritor prin sinceritatea confesiunii, în care cititorul se regăseşte surprins, sfârşind deseori prin a renunţa la detaşare şi a se identifica, dar şi prin insolitul situaţiilor.
Vineri, 29 aprilie 2011, va avea loc lansarea oficiala la Centrul Cultural Calderon.

Din 15 aprilie, cărțile editurii Eagle vor fi disponibile exclusiv prin Elefant.ro.

Back to top