Celebra actriță Maia Morgenstern a prezentat sâmbătă, la standul editurii Litera, volumul Se numea Sarah, de Tatiana de Rosnay, o carte care este deja de 92 de săptămâni în New York Times Bestseller List.  Înainte de a citi un psaj din cartea vândută în peste două milioane de exemplare în toată lumea, Maia Morgenstern a spus: „Din liceu nu mi s-a mai întâmplat să nu pot lăsa din mână o carte. Dincolo de emoția, plăcerea și tentația lecturii, am aflat răspunsul la mari întrebări, pe care uneori nici nu îndrăznim să ni le punem”.

După momentul de lectură, Bedros Horasangian a explicat că Se numea Sarah este o carte „pe două planuri – anii 40, Franța în timpul ocupației naziste, și prezent. Este o carte despre resuscitarea memoriei și virtuțile ei. O carte a amintirii și a neuitării, un bun pretext de a medita asupra istoriei”.

Iar Dan Vidrașcu, managerul editurii, a adăugat câteva detalii despre scriitoare. „Tatiana de Rosnay are origini engleze, franceze și ruse. Și-a petrecut copilăria la Paris și Boston, apoi a studiat în Marea Britanie. A scris cărți în limba franceză, dar succesul a venit odată cu publicarea romanului Se numea Sarah, primul scris de autoare în limba engleză. Este cea mai citită autoare franceză în Europa”.

Cartea tratează un subiect dureros din istoria Franței – implicarea autorităților franceze în arestarea și omorârea unui număr de 10.000 de evrei.

Lansare de carte cu Maia Morgenstern, Bedros Horasangian si Dan Vidrascu

Back to top