Noutățile toamnei (5)
Cărțile pentru minte și suflet

Noutățile toamnei (5)  Cărțile pentru minte și suflet

Am rămas datoare cu noutățile toamnei aduse de Grupul Editorial Trei. Spre deosebire de alte edituri, care vara cam dorm, Trei a fost o sursă de delicatese în ultimele săptămâni.

Excelenta biografie a lui Freud, intitulată Freud. O viață pentru timpul nostru și semnată de Peter Gay, Psihologia lui C.G. Jung de Jolande Jacobi – care se poate citi în tandem perfect cu proaspăta reeditare a Cărții Roșii a lui Jung, Trăiește senzațional. Profiluri senzoriale de Winnie Dunn, Hipnoza de Judith Pintar și Steven Jay Lynn, și cea mai proaspătă apariție – Prezența invizibilă. Bărbatul și femeile din viața lui de Michael Gurian – sunt cărți care vor îmbogăți biblioteca oricărui pasionat de psihologie și psihanaliză.

Ficțiunea este în ascensiune în planurile editoriale ale grupului Trei. Tocmai a apărut un nou roman semnat de Marc Levy, Strania călătorie a domnului Daldry, alături de încă o revelație literară scandinavă: Lasă-mă să intru, de John Ajvide Lindqvist.

Încep lista noutăților de toamnă cu vestea grozavă a unui eveniment literar: scriitorul spaniol Felix Palma, autorul celebrului roman Harta timpului, va fi la București  pe 23 septembrie, pentru lansarea cărții Harta cerului.

Dar să vedem ce ne aduce sezonul în care, conform tradiției, ne facem provizii pentru vremea rece! Știți deja că traducerea la Casual Vacancy de J.K. Rowling va apărea la Trei în această toamnă. În aceeași perioadă vă veți mai bucura de un roman atipic, Ar fi putut fi paradisul, scris de surorile Camilla Grebe & Asa Traff, la început prin e-mail. Cele două surori locuiesc în Suedia, în orașe diferite, una este consultant de business, cealaltă psiholog. Dintr-o joacă, au început să scrie un thriller care acum sparge topurile de vânzări din multe țări ale lumii. Așa că tocmai au inaugurat categoria Swedish bestseller sisters!

Doamnelor și domnișoarelor, sunteți gata pentru volumele 2 și 3 din Cele 50 de vicii…? Volumul doi ar urma să apară la finele lunii septembrie, iar cel de-al treilea la Gaudeamus. Pregătiți-vă să vă încingeți imaginația erotică la maxim!

Dacă v-au plăcut Simon Beckett  – Chimia morții și Alan Bradley – Buruiana care împletește ștreangul, în lunile următoare veți putea citi noile lor romane la editura Trei.

Soția 22, romanul autoarei americane Melanie Gideon, este dedicat femeilor mature, ajunse aproape de jumătatea vieții și care încep să resimtă mai acut frustrările prezentului. Un roman sensibil, emoționant, frumos, trist și foarte adevărat.


Barack Obama nu e la fel de amuzant precum predecesorul său, George W. Bush. Ca să vă amintiți de vremurile lui bune, citiți-i cartea, Momente de decizie, care va apărea în această toamnă la editura Trei.

Dar ca să încheiem optimist, vă mai spun că în cea mai nouă colecție a editurii Trei, Science Fiction, vom întregistra cea de-a treia apariție, după Cronoliții de Robert Charles Wilson și Antologia Nebula 2011. Este vorba despre romanul lui John Varley, Mileniu. A și fost ecranizat între timp, și dacă vreți să știți cum se termină romanul (diferit de film), pândiți-l în librării.

Back to top