Întors în țară după 4 ani petrecuți în Japonia, după o viață plină de experiente, în domenii cât se poate de diferite cum ar fi bucătar, muncitor la o fabrică de legume, profesor de limba engleză, şofer, traducător, fotograf, George Moise împartășește din momentele sale traite, cerând iertare că nu este japonez. Aflat la prima sa experiență literară, cu volumul Iertați-mă că nu sunt japonez, autorul declară nonșalant și cu umor, că a transformat anii petrecuti în Japonia într-o lecție de viață.
Îmbrăcat într-un autentic kimono, în calitate de amfitrion, George Moise a strâns alături de el nu numai mulți colegi de beaslă, dar și personalități ale Japoniei, Tomohiko Onodera, Secretar II, Ambasada Japoniei și Seiko Takesono, Secretar III la Secția Culturală a Ambasadei Japoniei.
“Marele avantaj atunci când scrii o carte despre viața ta este că nu te poate acuza nimeni de plagiat” a afirmat autorul la Ceainăria Cărturești, miercuri, 11 aprilie. Poveștile din această carte cuprind evenimente de dinainte de 11 martie, cu oameni normali, fără a fi o descriere nuanțată despre un portret idealizat despre Japonia. Iertați-mă că nu sunt japonez înseamnă adaptarea la un gen de viață inedit, în limba japoneză. Prin intermediul paginilor descrise, puteți trăi câteva clipe în Ţara Soarelui Răsare.
„Uneori mi-aş dori să fiu japonez, să mă pot preface şi să nu am nevoie să comunic. Dar nu mă pot abţine să nu râd în hohote sau să nu plâng când îmi vine. Asta sunt, o corcitură latino-balcanică, un lord vagabond cu rădăcini din Dâmboviţa, cu dor de ducă în sânge, înţărcat cu praf de Colentina şi sunet de acordeon, îmbătat cu vise şi pe deasupra smintit şi de câteva umblări prin lume”. George Moise
Lansarea s-a încheiat cu un scurt moment muzical shamisen, susţinut de Yuki Takag.