Povești care schimbă vieți și remodelează destine!

Povești care schimbă vieți și remodelează destine!

Poveștile au puterea de a-i schimba atât pe cei care le spun, cât și pe cei care le ascultă și le înțeleg prin intermediul experiențelor proprii. Titlurile publicate la Editura Trei sunt de multe ori cele care ne schimbă și pe noi, cei care lucrăm la ele. Vă prezentăm astăzi o selecție de titluri care aduc în față povești de viață din care putem învăța cu toții lecția puterii, a răbdării sau a speranței.


Dacă spui cuiva… de Gregg Olsen este o carte care a apărut după ce în Statele Unite a ieșit la iveală o întâmplare de neimaginat petrecută în peisajul bucolic din Raymond, Washington. Este o poveste despre crime în serie și tortură, fizică și psihică, iar ceea ce este mai straniu e că toate se întâmplă în sânul unei familii care – cel puțin în aparență – nu se deosebește cu nimic de toate celelalte. Cartea este o cronică a abuzurilor și evenimentelor macabre care s-au petrecut în casa lui Michelle „Shelly” Knotek și a soțul ei, Dave. Iar victimele au fost chiar propriii lor copii, nepotul și câțiva prieteni apropiați. O poveste despre putere și speranță, chiar și în cele mai vitrege condiții.


Băiatul meu frumos. Lupta unui tată cu dependenţa fiului său de David Sheff, titlu apărut în colecția Psihologia pentru toți, spune povestea familiei autorului, care încearcă să-și salveze fiul din patima dependenței de droguri. Drumul parcurs împreună cu el este la fel de greu pentru amândoi, iar astfel cititorii vor descoperi că grija față de un dependent este la fel de complexă, solicitantă şi istovitoare ca şi dependența însăşi.


Cel mai fericit om de pe Pământ de Eddie Jaku este un exercițiu de gândire pozitivă și de reziliență, dar și o poveste despre speranță în forma ei cea mai pură. Autorul s-a confruntat, timp de șapte ani, cu orori de neînchipuit, întâi la Buchenwald și Auschwitz și apoi într-un „marș al morții”. Pentru că a supraviețuit, Eddie a făcut un jurământ: să zâmbească în fiecare zi. Spunând această poveste, a adus un omagiu celor pierduți, împărtășindu-și înțelepciunea, ducând cea mai bună viață pe care o putea duce și considerându-se „cel mai fericit om de pe pământ”. Publicat când autorul a împlinit 100 de ani, acest volum de memorii pline de forță, copleșitoare și aducătoare de speranță arată cum poate fi găsită fericirea chiar și în cele mai întunecate vremuri.


O altă poveste care pleacă de la experiența traumatizantă de la Auschwitz este Alegerea. Acceptă cu bucurie posibilul de Dr. Edith Eva Eger, care la 35 de ani de la încheierea războiului s-a întors în lagărul de concentrare și a reușit în sfârșit să se ierte și să se vindece cele petrecute acolo. Ea împletește în această carte remarcabila sa călătorie cu poveștile impresionante ale celor pe care i-a ajutat și explorează modul în care putem fi încarcerați în propria minte, dar și cum să ne eliberăm.


Portretul Marinei Abramović se lasă văzut în memoir-ul Încălcând toate granițele, apărut la Editura Pandora M. O carte emoționantă și profundă, care face un portret al acestei artiste desăvârșite. Născută în regimul lui Tito din părinţi care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, Marina Abramović a fost crescută în spiritul unei etici a muncii foarte stricte. Chiar şi la începuturile carierei sale internaţionale, Marina trăia sub controlul abuziv al mamei, respectând cu stricteţe obligaţia de a se întoarce acasă înainte de ora zece seara. Dar nimic nu îi putea tempera curiozitatea insaţiabilă, dorinţa de a se conecta cu oamenii sau simţul umorului specific balcanic — toate acestea i-au definit dintotdeauna arta şi viaţa. Descoperă o artistă desăvârșită, care ne-a lăsat atâtea lecții de viață prin modul de a trăi.


Acesta e numele meu, de Chanel Miller, titlu aflat și în top New York Times al celor mai bune cărți publicate în secolul XXI, este mărturia lui Emily Doe, după ce studentul care o agresase sexual a fost condamnat la numai șase luni de închisoare. Această carte va transforma modul în care vedem agresiunea sexuală, punându-ne sub semnul întrebării convingerile despre ce este acceptabil și vorbind răspicat despre realitatea tumultuoasă a vindecării. Împletind durerea, reziliența și umorul, volumul de memorii al lui Chanel Miller a devenit deja una dintre scrierile clasice moderne.

Back to top