Si am spus da. O poveste de iubire cu parfum si muzica

Elisabeth GilbertȘi a avut loc lansarea  romanului Și am spus da. O poveste de iubire de Elisabeth Gilbert. Editura Humanitas a lansat joi la Cafepedia, mult așteptata continuare a bestsellerului Mănâncă, roagă-te, iubește în prezența unui număr mare de cititoare, dornice să savureze noua carte.

Evenimentul de lansare a fost frumos marcat de faptul că Avon a lansat un nou parfum adresat femeilor. Lansarea a fost reușită, cu o frumoasă combinație de acorduri muzicale, aroma de parfum și o lectură delicioasă despre o poveste de iubire, asigurata de stilul inconfundabil al lui Elisabeth Gilbert. La final, trupa de muzică rock a scriitorilor – Aeroport band –  a susținut un concert.

Volumul american Committed a fost tradus, sub diverse titluri, în numeroase limbi și figurează pe listele de bestselleruri din multe țări. Cartea aceasta, spre deosebire de celălalt volum se îndreaptă către eseistică, invită la meditație asupra valorilor vieții, ideea de căsătorie fiind amplificată într-un mod înțelept. Ne face să înțelegem de ce căsătoria are acum o altă valență, scriitoarea face o călătorie în storie despre bătrâna instituție, pornind de la origini și până în prezent. Elizabeth Gilbert se căsătorește cu Felipe, iubitul ei brazilian întâlnit în Bali, deși traumatizați de divorțurile prin care trecuseră. Forțați de împrejurări, au fost aproape condamnați la căsnicie de către autoritățile de frontieră, doar pentru a rămâne împreună pe teritoriul Statelor Unite.
 
Autoarea a formulat cu simplitate, într-un interviu, concluzia noului ei volum: „Căsătoria e o stranie combinație de vis și realitate, iar noi, cuplurile, ne petrecem viața încercând să negociem granița dintre cele două. Am să spun asta, pentru că este, cred, cea mai importantă informație din toată cartea: căsătoria nu e un joc pentru oameni tineri.“

Back to top