Livresque – un targ de carte relaxat

Salon LivresqueTârgul de carte Livresque s-a deschis de Dragobete, la Sala Palatului, printr-un recital de jazz la acordeon, susținut de Emy Drăgoi, care a alăturat pe ritmuri moderne piese precum Ciuleandra cu Simfonia a V-a și Ciocârlia cu Zborul Cărăbușului.

Târgul are un aer relaxant și boem. Puteți răsfoi o carte pe canapele sau fotolii, ori la cafeneaua literară. În aproximativ 700 mp Livresque reunește 28 de edituri, printre care Humanitas, Curtea Veche, Nemira, Corint, Paralela 45, Herald, Vremea, Lider şi Amaltea. La unele standuri veți putea găsi  reduceri de 20-25% la anumite titluri.

Târgul de carte Livresque are și un mesaj social, încurajând donația de carte pentru ajutorarea copiilor fără posibilități financiare. La venire puteți lăsa o carte într-unul din rafturile special amenajate, în schimbul căreia veți primi o cafea gratuită din partea Nescafe.

Îmbinând lectura cu arta, pe parcursul celor patru zile, organizatorii au pregătit niște evenimente speciale. Vineri va fi prezent Magicianul Marian Râlea și Buna poveștilor, marca Abracadabra. De asemenea, va avea loc un spectacol de lectură „Omul pubelă” în interpretarea actorului Alexandru Robert Nagy. Sâmbătă, astrologul Camelia Pătrășcanu organizează o sesiune de autografe pe cartea „Horoscopul compatibilităților” și va susține o conferință cu tema „Relațiile în 2011”. Tot pentru sâmbătă, editura For You pregătește o întâlnire cu prozatorul, teoreticianul și eseistul Vasile Andru. Cafeneaua literară se va transforma într-una muzicală având-o invitată pe Cornelia Tihon, cântăreața cu cele 22 de instrumente aerofone. Editura Curtea Veche va avea o lansare și o sesiune de autografe pentru Bucureștiul european în prezența autorului Bogdan Andrei Fezi.

Mirela Cara, principalul promotor al acestui târg, spune că anul acesta Livresque  a fost organizat în doar o săptămână, dar are ambiții uriașe: în anii următori vrea să ajungă la nivelul Bookfest sau Gaudeamus.

Back to top